Ugissa ehdokkaiden vaalitentti – Suora lähetys Crusellista keskiviikkoiltana

0
Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina.

Kulttuurikeskus Crusellissa järjestetään aluevaaliehdokkaiden vaalitentti keskiviikkoiltana kello 18 alkaen. Tentissä on vain uusikaupunkilaisia ehdokkaita. Mukaan ovat ilmoittautuneet kaikki muut ehdokkaita asettaneet uusikaupunkilaiset ryhmät, paitsi perussuomalaiset, jotka viime vaiheessa jättäytyivät tentistä pois.

Tenttiin osallistuvat kokoomuksen Laura Kontu ja Raimo Löfstedt, Sdp:stä Heli-Päivikki Lauren ja Janne Sjölund, keskustasta Riitta Ervasti ja Mauri Kontu, Vasemmistoliitosta Henna Jokinen, kristillisdemokraateista Vesa Kiertokari sekä Lassi Salmela.

Tilaisuuden juontavat kaupungin talousjohtaja Anne Takala sekä viihdetaiteilija Kalle Klotz. 

Tenttiin ei voida ottaa yleisöä koronarajoitusten vuoksi, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä kaupungin Youtube-tililtä kello 18 alkaen. Tentti kestää runsaan tunnin.

Yleisö voi ottaa osaa tilaisuuteen lähettämällä kysymyksiä joko etukäteen Whatsapilla numeroon 050 470 3300 tai tilaisuuden aikana YouTube-tilin chatissa.

Yleisön äänitorvena tilaisuudessa toimii Uudenkaupungin Sanomien päätoimittaja Teija Uitto, joka välittää kysymykset paneelille. Mikäli kysymyksiä kertyy paljon, kysymyksistä valitaan mielenkiintoisimmat. Paneeli järjestetään kahdessa osassa kokoontumisrajoitusten vuoksi. Luvassa on siis vauhdikas ja nopeasti etenevä keskustelu.

Aluevaalitentin järjestävät Uudenkaupungin Sanomat, Uudenkaupungin kaupunki sekä kokoomuksen, keskustan, SDP:n, Vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien paikallisyhdistykset.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. ja uusi aluevaltuusto aloittaa toimikautensa maaliskuun alusta. Maakunnasta valitaan 79 aluevaltuutettua. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta.