Ugissa hoidettu koronapotilaita myös kauempaa

0
Teho-osaston hoitajat menossa koronapotilaiden luokse suojavarusteissaan.

Uusikaupunki

Uudessakaupungissa avattiin heti koronan alkaessa keväällä 2020 erillinen infektiovuodeosasto, jossa oli tarkoitus hoitaa myös koronapotilaita. Silloin koronapotilaita ei joutunut sairaalahoitoon ja osasto suljettiin kesällä 2020.

Osasto toimi silloin entisen terveyskeskuksen toisessa kerroksessa, aiemmissa Kuunarin tiloissa. Nyt tiloja ei saada enää vuodeosastokäyttöön, sillä tiloissa toimii työterveyshuolto. Työterveyshuolto muutti tiloihin ennen joulua A-sairaalan remontin alta pois.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kertoo, että sairaalahoitoa vaativat koronapotilaat hoidetaan nyt avosairaanhoidon vuodeosastoilla. Jos potilas vaatii rankempaa hoitoa, hänet siirretään Turkuun.

– Meillä toimii yhä erillinen infektioklinikka entisessä terveyskeskuksessa Sykkeen tiloissa.

Toistaiseksi sairaalapaikat ovat riittäneet niinkin hyvin, että Uudenkaupungin avosairaanhoidon vuodeosastoilla on hoidettu myös U-soten alueen ulkopuolisia potilaita, kun esimerkiksi Perusturvakuntayhtymä Akselissa on ollut hoitajavajetta ja Turussa ruuhkaa. Vakka-Suomen alueen ulkopuolisia koronapotilaita on hoidettu myös Laitilan terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Varsinais-Suomessa on sovittu ylikunnallisesta koronapotilaitten hoidosta.