Vahterus osti Rautarakenne S. Lipposen

0
Vahteruksen suunnittelemia ja valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään yli 50 maassa energia-, prosessi ja kemianteollisuuden sekä kylmätekniikan sovelluksissa.

Hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä Vahterus on ostanut paikallisen teräsrakenteiden valmistukseen erikoistuneen perheyrityksen Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan ja kiinteistöt. Liiketoimintakauppa täydentää Vahteruksen kasvun vaatimia tarpeita tuotantokiinteistöillä ja ammattitaitoisilla työntekijöillä.

Rautarakenne S. Lipponen on yrittäjä ja toimitusjohtaja Sampo Lipposen perustama perheyritys, joka on erikoistunut raskaiden metallirakenteiden valmistukseen. Sen päätuotteita ovat teräsrunkoiset tehdashallit ja vaativat teräsrakenteet rakennusliikkeille ja teollisuuteen Länsi-Suomessa.

Yhtiö palkittiin jo vuonna 1990 Kalannin kunnan myöntämällä Vuoden yrittäjä -palkinnolla. Vuonna 2020 sille myönnettiin Uudenkaupungin Yrittäjien Vuoden paikallinen yrittäjä -palkinto. Liiketoimintakaupan yhteydessä Rautarakenne S. Lipposen työntekijät siirtyvät Vahteruksen organisaatioon.

– Siirryn vähitellen sivuun ja samalla koen tärkeäksi, että työntekijöille voidaan turvata työn jatkuvuus kasvuhakuisessa Vahteruksessa, vähitellen eläkkeelle jäävä Sampo Lipponen sanoo.

– Vahterukselle tämä liiketoimintakauppa täydentää erinomaisesti kasvumme vaatimia tarpeita niin naapurikiinteistöjen kuin Rautarakenne S. Lipposen osaavien työntekijöiden ansiosta, Vahteruksen toimitusjohtaja Mauri Kontu sanoo.

Kontu pitää kauppaa erityisenä, sillä taustalla on pitkäaikainen yhteistyö ja tuttavuus.

– Olemme Sampon kanssa kalantilaisia perheyrittäjiä, ”navetassa” yrityksensä perustaneita, ja tunteneet toisemme lapsuudesta saakka runsaan 60 vuoden ajan, Kontu sanoo.