Valmet Automotive laajentaa kinemaattisten järjestelmien tarjontaansa

0
Autotehtaan vähennystarve on noin tuhat työntekijää.

Valmet Automotive on lisäämässä sähköautoihin suunniteltujen kinemaattisten järjestelmien tarjontaansa merkittävästi. Taustalla on autoteollisuuden jatkuvasti kasvava kysyntä järjestelmille, jotka lisäävät ajoneuvojen käyttömukavuutta ja parantavat niiden aerodynaamisia ominaisuuksia.

Valmet Automotivella on vuosien kokemus urheiluautojen aktiivisten ilmanohjainten suunnittelusta ja valmistuksesta. Nyt Valmet Automotive hyödyntää tätä kokemusta sähköautojen ilmanvastuksen vähentämiseen ja toimintamatkan optimointiin tuomalla markkinoille älykkään ilmanohjainten ohjausjärjestelmän.

Innovatiiviset kinemaattisen järjestelmät, kuten aktiiviset korirakenteet, tarjoavat suuria mahdollisuuksia akkujärjestelmän käytön optimointiin ja aiempaa pidempiin toimintamatkoihin. Toisaalta sama toimintamatka voidaan saavuttaa aiempaa pienemmällä akulla, resursseja säästäen ja kestävän kehityksen tarpeet huomioiden.

Valmet Automotive painottaa nyt kinemaattisissa ratkaisuissa myös ajoneuvojen käyttömukavuutta. Yksi tällainen ratkaisu on pian sarjatuotantoon tuleva modulaarinen latauspistokkeen luukku, jota voidaan käyttää etäohjatusti tai käsin, ja joka soveltuu niin massatuotanto- kuin premiumluokan autoihin.

– Laajennamme edelleen liiketoimintalinjamme tarjontaa, ja tavoitteemme on nousta kinemaattisissa järjestelmissä alan johtavien yritysten joukkoon. Painottamalla sähköisen liikenteen ratkaisuja edistämme myös kestävän kehityksen tavoitteita, kertoo liiketoimintalinjan johtaja Remigiusz Grzeskowiak.

Sähköisen liikenteen strategiansa myötä Valmet Automotive laajensi avoautojen kattojärjestelmistä vastaavan liiketoimintalinjansa tarjontaa kinemaattisiin ratkaisuihin jo vuonna 2017. Nykyisen Roof & Kinematic Systems -liiketoimintalinjan suunnittelukeskus sijaitsee Osnabrückissä Saksassa, ja tuotanto Zaryssa Puolassa.