Valmet Automotive vahvistaa rahoitustaan 100 miljoonan euron luotolla

0

Valmet Automotive vahvistaa käyttöpääomarahoitustaan Finnveran myöntämällä 100 miljoonan euron luotolla, jolla on Euroopan investointipankin Pan-European Guarantee Fund (EGF)-takaus.

– Valmet Automotiven toiminnan kehittäminen ja aseman vahvistaminen nykyisen kaltaisessa hyvin dynaamisessa toimintaympäristössä edellyttävät vahvaa käyttöpääomarahoitusta, jota Finnveran myöntämä luotto osaltaan meille tarjoaa, kertoo Valmet Automotiven talousjohtaja Juha Torniainen.

Luotto on Valmet Automotiven mukaan osoitus rahoitusalan luottamuksesta yrityksen liiketoimintastrategiaan ja kasvuun, ja se tukee yrityksen kehityssuunnitelmia ja vihreää siirtymää.

Valmet Automotivella käyttöpääomarahoituksen tarve lyhyellä aikavälillä liittyy myös pandemiaan, jolla on ollut vaikutuksia toimitusketjuihin ja tuotantoon. Luottoaika on 4 vuotta, joten pidemmällä aikavälillä rahoituksella voidaan tukea yrityksen strategisia linjauksia, kuten tuotevaihdoksia ja varsinkin toiminnan laajentumista sähköisen liikenteen tarpeita vastaavaksi.

Valmet Automotive arvioi akkuliiketoiminnan kasvavan liikevaihdoltaan suurimmaksi toimialakseen jo muutaman vuoden kuluessa. Valmet Automotive on esimerkiksi noussut 48V akkujen johtavaksi sopimusvalmistajaksi. Samalla yritys on laajentanut rooliaan korkeajänniteakkujen järjestelmätoimittajaksi.

Sähköisen liikenteen aikakausi näkyy yhä selkeämmin myös Valmet Automotiven autonvalmistuksessa, missä jo merkittävä osa nykyisestä tuotannosta on hybridimalleja. Lisäksi kuluvan vuoden aikana Uudessakaupungissa käynnistyy uuden täyssähköisen Lightyear One -mallin valmistus omalla tuotantolinjallaan.