Vankalle menestystä pm-hiihdoista

0
Lauri Saarinen oli ylivoimainen sarjassaan Parkanossa.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen piirinmestaruushiihdot kilpailtiin viikonloppuna Pirkanmaan puolella Parkanossa. Lauantain henkilökohtaisista kilpailuista Kalannin Vankan nelikko palasi kotiin mitalit kauloissaan. Kaikki matkat hiihdettiin vapaalla tyylillä.

Lauri Saarinen voitti 18-vuotiaiden miesten sarjan ylivoimaisesti. Saarinen hiihti kympin aikaan 26.51,2. Muut sarjassa kilpailleet edustivat satakuntalaisia seuroja ja kuluttivat kaikki matkaan yli 29 minuuttia.

7-vuotiaiden poikien sarjaan lähti vain kaksi kilpailijaa. Vankan Ilmari Matikainen käytti kilometrin matkaan aikaa 4.21,4. Kankaanpään Urheilijoiden Martti Hietaoja jäi Ilmarisesta minuutin ja 22,1 sekuntia.

Myös Anni Saarinen voitti pm-kultaa 15-vuotiaiden sarjassa, vaikka jäi kilpailussa kuudenneksi. Edellä oli satakuntalaisia hiihtäjiä sekä kilpailun voittanut Kangasalan Kisan Hanni Koski , josta Anni jäi reilun minuutin viiden kilometrin matkalla.

11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Vankan Kerttu Matikainen oli lopputuloksissa kolmas. Noormarkun Nopsan Wilhelmiina Ruohomäki voitti kisan ja Satakunnan mestaruuden ajalla 9.07,5.

Varsinais-Suomen mestaruudesta Kerttu kävi kovan kisan Perniön Urheilijoiden Elina Varemäen kanssa. Pöytyäläinen oli lopulta 12,3 sekuntia nopeampi kolmen kilometrin matkalla. Wilhelmiina Ruohomäestä Kerttu jäi 33,5 sekunnin päähän.