Varastohalli tuhoutui tulipalossa

0

Kalannin Raja-alhonpolulla syttyi tiistai-iltana tulipalo, jossa noin 200 neliön varasto tuhoutui. Varastossa oli vanha hevostalli sekä asesepän paja. Talli tuhoutui palossa ja asesepän paja kärsi savu- ja vesivahinkoja. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle halli oli jo täyden palon vaiheessa. Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Virolainen kertoo, että asesepän pajassa oli ruutia, aseita ja tuhansia patruunoita. Virolaisen mukaan näistä ei aiheutunut palossa merkittävää lisävaaraa.

Varaston lähellä oli kaksi koiratarhaa ja kolme koiraa, mutta sekä tarhat että koirat saatiin pelastettua. Pihapiirissä sijaitsi myös asuinrakennuksia, mutta palo ei ollut vaarassa levitä niihin.

Palon syttymissyytä tutkitaan, mutta Virolaisen mukaan tässä vaiheessa palon syyksi epäillään jyrsijöitä varaston sähkökeskuksessa. Palon sammutustyöt ja palopaikan vartiointi kestivät yön yli.