Varsinais-Suomen hyvinvointialueen määräaikaiseksi valmistelujohtajaksi Antti Parpo

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtajan määräaikaiseen virkaan on valittu Turun kaupungin järjestämisjohtaja Antti Parpo . Hyvinvointialueen valmisteluorganisaation ja sen hankkeiden operatiivinen johtaminen siirtyy hänelle tammikuun siirtymäajan jälkeen.

Valmistelujohtajan määräaikainen virka perustettiin, sillä valmistelujohtajana oman toimen ohella toiminut Vaten puheenjohtaja Matti Bergendahl siirtyy tammikuun lopussa pois Varsinais-Suomesta.

Väliaikainen valmistelutoimielin vate vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen valmistelusta, kunnes hyvinvointialueen aluevaltuusto aloittaa maaliskuun alussa 2022. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelua on johtanut syyskuusta 2021 alkaen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin eli Vate.

Syksyn ja alkutalven 2021 aikana valmistelujohtajana on oman toimen ohella toiminut Bergendahl. Hyvinvointialueen valmistelua edistämään on rakennettu valmisteluorganisaatio, jossa eri hankkeita ja projekteja viedään vahvasti eteenpäin. Vaten toimikausi päättyy helmikuun lopussa, kun maaliskuun alussa aloittava Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto ja -hallitus aloittavat toimikautensa.

48-vuotias VTT Antti Parpo toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tilapäisenä valmistelujohtajana varsinaisesti helmikuun alusta alkaen. Hän on tehtävässä siihen saakka, kun aluevaltuusto nimittää hyvinvointialueen johtajan ja virkaan nimitettävä henkilö aloittaa. Hyvinvointialueen valtuusto valitaan aluevaaleilla, jotka pidetään 23. tammikuuta 2022. Aluevaltuuston toimikausi alkaa maaliskuun alussa. Valmistelujohtajan määräaikainen virka jatkuu 30.6.2022 saakka, mutta tilanteen vaatiessa sitä voidaan pidentää.

Valinnassa painotettiin kokemusta sote-uudistuksesta, valmistelu- ja muutostyöstä, esittelystä sekä käytännössä osoitettua johtamiskokemusta. Valmistelujohtaja esittelee asiat väliaikaiselle valmistelutoimielimelle eli Vatelle ja vastaa siitä, että päätettäväksi tuodaan työjärjestyksen sekä lainsäädännön edellyttämät asiat.