Viikaisista Wintteriin

0

Demotilassa oli maanantaina hyväntuulinen tunnelma. Kaksi johtajaa SRV:ltä sekä kaupunginjohtaja kirjoittivat puumerkkinsä Wintterin KVR-urakkasopimukseen ja palvelusopimukseen. Kaupunginjohtaja Atso Vainio oli silmin nähden huojentunut, että pitkä puserrus sai vihdoin pisteen. Tilaisuudessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt muisteli, miten uudishanke sai alkunsa kaupunginhallituksen iltakoulusta jo kesällä 2015.

Tilaisuudessa oli historiallisen hetken tuntua. Paitsi että Wintteri on kaupungin kaikkien aikojen suurin investointi, on se myös Suomen mittakaavassa merkittävä hanke. Vastaavaa monitoimijataloa ei ole missään muualla Suomessa. Raumallakin rakennetaan monitoimijataloa, Karin kampusta, mutta Wintteri menee senkin ohi, kun saman katon alle tulevat myös päiväkoti ja lukio.

SRV Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius totesikin, että hankkeessa rakentajan kannalta kiinnostavaa oli nimenomaan monitoimijuus. Se vaati suunnittelussa erilaisten kohderyhmien huomioon ottamista. Sitä Uudessakaupungissa on kiitettävästi pyrittykin tekemään. Wintterin pääarkkitehti Airi Vesala Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy:sta kehui, että käyttäjäkuulemista on ollut poikkeuksellisen paljon.

SRV:n hankkeen projektipäällikkö Eerik Leivo toivoi, että nyt kun sopimukset on tehty, kaupungissa vihdoin suunnattaisiin katseet tulevaan. Valitukset on käsitelty, työt alkavat – on uuden aika. Leivo kertoi myös, miten Wintteri on hänelle erityinen hanke, kun hän on muutenkin viettänyt kesäisin täällä paljon aikaa.

Vaikka hanketta on valmisteltu vuosikausia, se herättää yhä edelleen tunteita. Viikaisten koulun purku on monille haikeaa. Pala kaupunkikuvaa katoaa lopullisesti. Surutyö ottaa aikansa.

Wintteristä tulee vähitellen osa kaupunkia.

Teija Uitto