Wintterin rakennustyöt muuttavat alueen liikennettä – Rakennustyöt käynnistyvät huomenna

0
Koulujen purkutöiden ja Wintterin rakennustöiden takia Viikaistenmäen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat.

Monitoimijatalo Wintterin rakennustyöt käynnistyvät huomenna tiistaina ja samalla SRV:n rakennustyömaa-alue suljetaan ja kulkureitit alueen läpi poistuvat. Pohitullin koulun oppilaiden saattoliikenne ja palloiluhallin käyttäjien pysäköinti siirtyvät jäähallin edustalle. Työmaa on kauttaaltaan rajattu aidoilla.

Wintterin rakennustöiden aloitus aiheuttaa muutoksia yhtenäiskoulun oppilaiden koulumatka- ja saattoliikenteeseen sekä liikuntapalveluiden käyttäjien pysäköintiin.

Yhtenäiskoulun 3.–9. luokkien oppilaiden saattoliikenne Pohitullin koulurakennukseen siirtyy jäähallin edustalle, sillä ajo koulun piha-alueelle suljetaan kokonaan. Autokuljetuksella kouluun saapuvat oppilaat jätetään jatkossa jäähallin parkkipaikalle, josta he kulkevat jalkaisin koulualueelle.

– Toivomme, että huoltajat huomioivat muutokset, jotta pystymme varmistamaan kaikkien kulkijoiden turvallisuuden. Rakennustöiden myötä myös raskas liikenne Viikaistenkadulla ja Pohjoistullitiellä lisääntyy. Oppilailta toivotaan tarkkaavaisuutta erityisesti kadun ylityksissä, sanoo Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola .

Uimahallille johtavan risteyksen jalankulkijoiden turvallisuutta parannetaan vielä lisää. Risteykseen rakennetaan uusi suojatie. Yhtenäiskoulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia koulumatkoihin liittyvistä tulevista muutoksista myös Wilmassa.

Pohitullin palloiluhallin ilta- ja viikonloppukäyttäjille varatut pysäköintipaikat sijaitsevat jatkossa ainoastaan jäähallin edustalla. Aiempi paikoitusmahdollisuus koulurakennusten pihoilla on poistunut.

– Liikuntapaikkojen pysäköinti on nyt keskitetty jäähallin pysäköintialueelle. Olisi tärkeää, että Pohitullin palloiluhallin ilta- ja viikonloppukäyttäjät pysäköisivät siellä. Siten varmistamme, että uimahallin käyttäjät mahtuvat pysäköimään hallin omalla parkkialueella, sillä osa käyttäjistä on liikuntarajoitteisia, liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori sanoo.

31– Matka palloiluhallille jäähallin parkkipaikalta ei ole kuin pari sataa metriä pidempi kuin koulun pihalta, joten toivomme ja kannustamme, että liikuntaa harrastamaan tulevat jaksavat kulkea tuon matkan parkkipaikalta hallille jalan, Vuori lisää.

Uudenkaupungin liikuntapalvelut tiedottaa seurakäyttäjiä ja muita palloiluhallin käyttäjiä Wintterin työmaan aiheuttamista muutoksista erikseen.