Yleisö pääsee jälleen seuraamaan Korisliigaa

0
Bojan Sarcevicin (10) Korihait pääsee keskiviikkona pelaamaan kotiyleisön eteen. Kuva Korihaiden kauden avausottelusta Karhubasketia vastaan, jota seurasi 515 katsojaa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto poisti viime viikolla tiukimmat rajoitukset Varsinais-Suomen alueelta. Lauantaista alkaen sisätiloissa järjestettäviin yleisötapahtumiin saa ottaa puolet normaalisti sallitusta yleisömäärästä.

Näin ollen Korisliigassa pelaava Korihait saa ottaa kotiotteluihinsa 50 prosenttia Uusikaupunki Areenan kokonaiskapasiteetista. Korihait kohtaa keskiviikkona Joensuun Kataja Basketin ja perjantaina Helsinki Seagullsin.

– Tämä päätös tuli aika yllättäen, mutta hyvä näin, että saadaan yleisöä paikalle. Se on kaikkien kannalta todella tärkeää, Korihaiden toiminnanjohtaja Raimo Rantanen iloitsee.

Puolikas kapasiteetti Uusikaupunki Areenalla on 450 katsojaa. Rantanen kertoo, että tämän kauden kotiotteluissa yleisöhuiput ovat pyörineet 400 ja 500 katsojan tuntumassa. Kauden korkein yleisömäärä on 515, joka syntyi avausottelussa Karhubasketia vastaan.

– Toivotaan, että saamme hallin niin täyteen kuin mahdollista.

Aluehallintovirasto edellyttää, että tapahtumajärjestäjä huolehtii edelleen terveysturvallisuudesta, kuten turvavälien ja käsihygienian toteutumisesta.

– Kasvomaskiedellytys on voimassa ja normaalit perussäännöt eli vain oireettomana otteluun ja hyvä käsihygienia, Rantanen muistuttaa.

Korihait ei loppujen lopuksi joutunut pelaamaan yhtään ottelua ilman yleisöä. Edellinen kotiottelu pelattiin viime vuoden puolella 15. joulukuuta.

– Ei tietenkään ole ensisijainen vaihtoehto pelata otteluita tyhjille katsomoille. Meillä kävi hyvä tuuri sen suhteen, ettei tarvinnut pelata ilman yleisöä.

– Korihait hakee nyt voittoja, joten yleisön tuki on erittäin tärkeää, Rantanen kiteyttää.

Monitoimijatalo Wintterin rakennustyömaa aiheuttaa muutoksia normaaleihin Uusikaupunki Areenan järjestelyihin. Areenan yläpihalla sijaitseva parkkialue on suljettu työmaa-alue, joten tällä hetkellä parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin pihalta.

Areenan sisäänkäynti löytyy purettavan Viikaisten koulun puoleisesta päädystä eli niin sanotun vanhan sisäänkäynnin kautta.

Muita merkittäviä seikkoja järjestelyissä ei Rantasen mukaan ole. Vaikka Pohitullin koulun pihalla olevasta sisäänkäynnistä ei ole enää kulkua, koulun aula on kuitenkin käytössä eli esimerkiksi WC-tilat löytyvät edelleen samasta paikasta kuin aikaisemmin.

Rantanen toivoo, että viesti uusista järjestelyistä menisi helposti katsojille perille, eivätkä ihmiset jättäisi tulematta otteluihin työmaan johdosta.

– Varmaan aluksi saatetaan ajaa vielä vanhasta muistista yläpihan parkkipaikalle, mutta uskon, että ihmiset oppivat nämä uudet käytännöt varsin nopeasti.