Aluevaltuusto valitsee luottamushenkilöt ja hyvinvointialuejohtajan

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallinto aloittaa työnsä muutaman viikon päästä. Aluevaltuuston 79 jäsentä kokoontuvat ensimmäiseen kokoukseensa 2. maaliskuuta.

Väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee aluevaltuuston ensimmäistä kokousta. Kokouksessa valitaan valtuuston puheenjohtaja sekä ensimmäinen, toinen ja kolmas varapuheenjohtaja, aluehallitukseen 15 jäsentä ja heille varajäsenet, hallituksen jäsenistä aluehallituksen puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa, aluehallituksen konsernijaostoon kahdeksan jäsentä ja heille varajäsenet, aluevaltuuston vaalilautakuntaan viisi jäsentä ja heille varajäsenet, tarkastuslautakuntaan kahdeksan jäsentä ja heille varajäsenet, kansalliskielilautakuntaan 13 jäsentä ja heille varajäsenet, lasten ja nuorten palveluiden valmistelulautakuntaan 13 jäsentä ja heille varajäsenet, työikäisten palveluiden valmistelulautakuntaan 13 jäsentä ja heille varajäsenet, ikääntyvien palveluiden valmistelulautakuntaan 13 jäsentä ja heille varajäsenet, pelastustoimen palveluiden valmistelulautakuntaan 13 jäsentä ja heille varajäsenet, tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukuntaan viisi jäsentä ja heille varajäsenet.

Aluevaltuuston on lisäksi tarkoitus päättää ensimmäisessä kokouksessaan hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta. Valmistelujohtajana toimii Antti Parpo.