Aluevaltuuston ensimmäinen kokous 2. maaliskuuta

0

Aluevaltuuston ensimmäinen kokous on keskiviikkona 2. maaliskuuta. Ensimmäisessä kokouksessa aluevaltuusto järjestäytyy ja valitaan aluehallitus. Aluehallitus vastaa aluevaltuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta.

Lisäksi valtuusto käsittelee hallintosääntöä, jota on valmistellut väliaikainen valmistelutoimielin, Vate. Vaten toiminta päättyy helmikuun lopussa, kun aluehallinto aloittaa. Siihen mennessä hallintosäännön keskeisten osien tulee olla valmisteltuina.

Juuri nyt priorisoidaan aluehallinnon käynnistymisen kannalta aivan välttämättömimpiä pykäliä.

– Hallintosäännön ylätaso tulisi saada hyväksyttyä maalis-huhtikuun aikana. Hyvin moni muu valmisteltavanamme oleva asia, esimerkiksi taloushallinto, palkanlaskenta sekä ICT-järjestelyt riippuvat organisaatiosta, kertoo valmistelujohtaja Antti Parpo.

Parpo aloitti Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtajan tehtävässä helmikuun alussa.

– Valmistelemme hallintosääntöä hyvin tiiviillä aikataululla. Ylätaso on tarkoitus tuoda käsittelyyn ensimmäiseen valtuustoon. Myöhemmin keväällä edetään tulosalueita ja viranhaltijaorganisaatiota koskeviin kohtiin, hän kertoo.

Ennen päätöksentekoa luonnollisesti huolehditaan yhteistoimintamenettelystä.

Vaten poliittisen seurantaryhmän kokoonpano on päivitetty aluevaalituloksen pohjalta. Puolueiden valtuustoryhmien kokouksessa on päätetty, että Vateen nimetään kolmen suurimman puolueen edustajat. Vaten kokouksessa on jatkossa läsnäolo-oikeus Sanna Vauranojalla (kok.), Ari Korhosella (sd.) sekä Jouni Mutasella (kesk).

Hyvinvointialueen strategiatyö on aloitettu. Työssä on ollut mukana jäseniä sekä Vatesta että poliittisesta seurantaryhmästä. Luonnos strategiasta tuodaan keväällä aluevaltuustoon käsiteltäväksi.

Väliaikainen valmistelutoimielin on asettanut valintatoimikunnan valmistelemaan myös aluevaalien tulokseen perustuvia hyvinvointialueen luottamustoimielimien jäsenvalintoja siten, että lakien ja tulevan hallintosäännön edellyttämät edustavuuskriteerit täyttyvät. Vate nimesi toimikuntaan jäseniksi poliittisten ryhmien toiminnanjohtajat, joita ovat: Juha Rantasaari , pj (kok.), Talvikki Jori vpj (sd.), Antti Grönlund 2. vpj (kesk.), Kaisa Vallavuori (vas.), Juhani Pilpola (ps.), Olli Välke (vihr.) ja Fredrik Jensén (r.).