Autotehtaan kaasuterminaalille myönnettiin rakennuslupa

0

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaiden yhteyteen rakennettavalle kaasuterminaalille myönnettiin rakennuslupa viime viikolla. Yhtiö allekirjoitti sopimuksen terminaalin rakentamisesta viime vuoden lokakuussa ja se otetaan käyttöön tämän vuoden loppupuoliskolla. Kyseessä on 120 kuutiometrin suuruinen nesteytetyn maa- ja biokaasun varasto- ja höyrystysterminaali, joka tuottaa energiaa tehtaan tarpeisiin

Aluksi maakaasuun, ja myöhemmin biokaasun, avulla korvataan auotehtaan maalaamon uuneissa nykyisin käytettävä kevyt polttoöljy. Kaasuterminaalin rakentaminen on tärkeä osa yhtiön kestävän kehityksen ohjelmaa, ja sillä on ratkaiseva merkitys Uudenkaupungin tehtaan hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisessa.

Kaasuterminaalista rakennetaan käyttöputkisto maalaamoon ja samalla maalaamon uunien lämmitysjärjestelmä uudistetaan, mikä myös osaltaan parantaa toiminnan energiatehokkuutta. Kokonaisuudessa biokaasuhankkeen arvioidaan vähentävän Uudenkaupungin tehtaan energiankulutusta noin 5–10 prosenttia nykytasosta.