Hyvät liikuntapaikat ja ruokaravintolat houkuttelevat turisteja

0
Luontopolut kiinnostavat matkailijoita ja niitähän Uudessakaupungissa on paljon.

Lähimatkailun lisääntyminen on muuttanut matkailusesonkia. Matkailu Uuteenkaupunkiin keskittyy yhä kesään, mutta matkailu myös ympäri vuoden on lisääntynyt.

– Lomat jaetaan usealle jaksolle ja lähdetään lyhyille viikonloppulomille ottamaan irtiottoa arjesta, matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson kertoo.

Viikonloppulomailijoita käy myös Uudessakaupungissa, sillä matkailijat etsivät lomakohteita, joissa voi syödä hyvin ja rentoutua.

– Meillä on useita hyviä ruokaravintoloita, jotka hyödyntävät lähiruokaa ja satsaavat sesonkeihin, kuten blinikauteen. Juuri näitä matkailijat kaipaavat.

Uudessakaupungissa on hyvät talviliikuntamahdollisuudet. Laiho-Andersson uskoo, että matkailijat löytävät esimerkiksi Santtiorannan uuden talviuintipaikan, kun se on niin lähellä keskustaa.

Vahterusringissä käy innokkaiden hiihtäjien lisäksi myös paljon pyöräilijöitä.

– Matkailijoita tuovat myös urheiluseurat, kun esimerkiksi jääkiekko-, ringette- ja koripalloharrastajat tulevat turnaukseen, mukana tulee usein perheenjäseniä, jotka käyttävät myös kaupungin palveluita.

Uudenkaupungin Teatteri tuo yleensä matkailijoita talvikaudella. Nyt pitkittyneiden koronarajoitusten vuoksi osa näytännöistä siirtyy tältä keväältä syksyyn. Kaupungissa on silti myös kulttuuritarjontaa:

– Automuseo kiinnostaa perheitä, etenkin nyt kun siellä on Nukkekotikerhon näyttely. Myös meidän Wahlbergin museo on todella hieno. Alakerrassa on tupakkatehtailijan porvariskoti ja yläkerrassa lähes merimuseo.

Koululaisten talvilomaviikko ei lisää erityisesti matkailijamäärää Uudessakaupungissa. Laiho-Andersson kertoo, että Turun seudulta on tullut muutamia kyselyitä hiihtolomaviikon vinkeistä. Perheet tulevat Uuteenkaupunkiin tapaamaan esimerkiksi isovanhempiaan tai vanhempiaan ja käyttävät samalla kaupungin palveluita.

– Meidän on vaikea tietää, minkä verran matkailijoita kaupunkiin tulee, kun ihmiset hakevat tietoja itsenäisesti verkosta. Matkailutoimistossa käydään eniten kesäisin.