Juniorit saivat oppia ammattilaispelaajilta

0
Korihaiden kapteeni Bojan Sarcevic näyttää junioripelaajille, miten palloa pompotetaan jalkojen välistä.

Pohitullin palloiluhallissa kävi tiistaipäivällä vilske ja vilinä. 17 nuorta innokasta koripalloilijan alkua oli kokoontunut hallille Korihaiden juniorijaoston järjestämää hiihtolomaleiriä varten. Vaikka tiistaina oli ulkona mitä mainion talvikeli, se ei estänyt urheilijoita pitämästä hauskaa myös sisätiloissa.

– Ihan hyvä määrä saatiin osallistujia leirille, vaikka enemmänkin olisi mahtunut. Viime hetkellä tuli paljon peruutuksia sairastumisien ja muiden lomamatkojen takia, Korihaiden juniorijaostossa mukana oleva Petri Viherä kertoi.

Nuorin leirillä mukana ollut oli seitsemänvuotias ja vanhin 14-vuotias. Leiri oli tarkoitettu seuran jäsenille, joten kaikki mukanaolijat olivat paikallisia, lukuun ottamatta yhtä raumalaista Korihaiden pelaajaa.

Viherä sanoi, että tarkoitus oli järjestää isompi leiri, joka olisi ollut monipäiväinen sekä avoinna myös muille kuin seuran jäsenille, mutta vallitseva maailmantilanne aiheutti epävarmuutta järjestelyissä.

– Leirin suunnitteluvaiheessa koronarajoitukset olivat vielä voimassa, joten emme halunneet tehdä leiristä tässä vaiheessa laajempaa.

Korihait on aikaisemmin järjestänyt erilaisia juniorileirejä hiihtolomalla ja kesäisin, mutta koronapandemia on tuonut muutaman vuoden tauon leireihin. Nyt seurassa haluttiin jälleen järjestää nuorille ohjelmaa, vaikkakin vain yksipäiväsenä tapahtumana.

– Lapsille ja nuorille on tärkeää, että he saavat liikkua ja saavat olla lomalla kavereiden kanssa. Haluamme seuran sisällä luoda yhteisöllisyyden tunnetta, Viherä taustoitti.

Leiripäivän ensimmäisen tunnin aikana lapset harjoittelivat koripallon perustaitoja, kuten syöttämistä, pallonkäsittelyä ja erilaisia heittotekniikoita. Viherän mainitsema yhteisöllisyys ilmeni muun muassa sillä, että Korihaiden liigajoukkueen pelaajat olivat näyttämässä erimerkkiä nuorille.

Nuorten koripalloilijoiden korvat olivat höröllä ja silmä tarkkana, kun Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston ykkönen Bojan Sarcevic jakoi hyviä vinkkejä syöttämiseen.

– Kun pomputuksesta lähdette syöttämään, muistakaa syöttää pallo silloin, kun se on lakipisteessään ylhäällä. Saatte silloin pallon lähtemään nopeammin, Sarcevic ohjeisti pelaajia.

Evästauon jälkeen leiriläiset jäivät loppupäiväksi pelailemaan yhdessä.

Yksi leirille osallistuneista pelaajista oli yhdeksänvuotias Jalmari Ovanto. Hän haaveili etukäteen, että leirillä voisi olla edustusjoukkueen pelaajia mukana, ja Ovannon mieliksi, he myös olivat mukana.

– Kivaa oli, että he harjoittelivat meidän mukana. Tänään oppisin paremmin syöttämään ja heittämään, Ovanto iloitsi.

Erityisesti Ovannon mieleen jäi lopussa pelattu heittokisa sekä heittopiste, jossa edustusjoukkueen ulkomaalaispelaajat neuvoivat leiriläisille erilaisia heittotekniikoita.

– Sain kaikilta heiltä myös nimikirjoituksen pallooni, Ovanto esitteli.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Teemu Turunen opetti junioreille oikeaoppista heiton saattoa.
Jalen Jackson yritti riistää palloa pois lapsilta.
Sarcevic näytti Jalmari Ovannolle, miten annetaan oikeaoppinen rannesyöttö.
Harjoitusten jälkeen ulkomaalaispelaajien nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa.
Jalmari Ovanto sai palloonsa edustusjoukkueen pelaajilta nimikirjoituksia mm. Jarett Croffilta.