Kaupungin kesätyöpaikat hakuun pian – tarjolla töitä esimerkiksi vanhainkodeissa ja ulkoliikuntapaikoilla

0
Kaupungin kesätöissä pääsee tutustumaan esimerkiksi vanhuspalveluiden työtehtäviin.

Uudenkaupungin kaupungin tukemat ja järjestämät nuorten kesätyöt tulevat haettavaksi viimeistään maaliskuussa. Tämä tarkoittaa sekä yritystukipaikkoja että kaupungin oman organisaation paikkoja.

Saman kesän aikana nuori ei voi olla sekä kaupungin tukemissa yrityskesätyöpaikassa että kaupungin tarjoamassa kesätyössä. Yritystukipaikassa sama nuori voi kuitenkin olla useampana vuotena peräkkäin.

– Kaupungin organisaatiosta tarjotaan kesätöitä 60 nuorelle ja yritystukeen on varattu määrärahat 70 nuorelle. Paikkojen määrä on samalla tasolla kuin viime vuonna, Uudenkaupungin kaupungin henkilöstöpalveluiden palvelusihteeri Anne Ruotsalainen kertoo.

Kaupungin organisaatiossa on kesätyöpaikkoja päiväkodeissa, kotihoidossa ja vanhainkodeissa, puhtaanapitopalveluissa sekä puistojen ja ulkoliikuntapaikkojen hoidossa. Töitä on tarjolla myös kiinteistönhoidossa ja elinkeinopalveluissa.

– Työjakso voi olla esimerkiksi 20 tuntia viikossa neljän viikon ajan tai kahden viikon työjakso täydellä työajalla. Nuoret saavat palkkaa kesätöistä keskimäärin 450–480 euroa, Ruotsalainen laskee.

Tänä vuonna kaupungin oman organisaation paikkoja voivat hakea nuoret opiskelijat ja koululaiset, jotka ovat syntyneet 1.9.2004–31.12.2006 eli ne vuonna 2004 syntyneet nuoret voivat vielä hakea, jotka tulevat 18 vuoden ikään 31.8.2022 jälkeen.

– Ensisijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aikaisemmin olleet henkilöstöpalveluiden järjestämissä kaupungin oman organisaation kesätyöpaikoissa, Ruotsalainen lisää.

Yritystukikelpoisia ovat ne nuoret, jotka ovat syntyneet 1.1.2002–31.12.2006. Nuoret hakevat itse kesätyöpaikkansa yrityksistä.

– Tukea yritykselle maksetaan enintään 300 euroa nuorta kohden. Kaupungin tuki on korkeintaan 52 prosenttia maksetuista palkoista, mutta kuitenkin enintään 300 euroa. Työnantajan sivukuluja ei oteta huomioon tuen määrää laskettaessa, Ruotsalainen sanoo.

Yritysten saama tuki maksetaan jälkikäteen. Myös nämä paikat on tarkoitettu koululaisille ja opiskelijoille, ei työttömille työnhakijoille.

– Tämän kevään aikana ammattiin valmistuvalla ei ole oikeutta kaupungin tukeen, koska heillä on valmistumisen takia paremmat mahdollisuudet työpaikan hankkimiseen, Ruotsalainen lisää.

Fakta
Kesätöitä tarjolla Ugissa muuallakin

Valmet Automotive hakee useampaa kesäharjoittelijaa esimerkiksi laboratorioon, laadunvalvontaan, kunnossapitoon ja akkutehtaalle sekä esimiestehtäviin.

Vahterus hakee kesätyöntekijöitä tuotannon ja metallialan tehtäviin, tavaran lähetykseen ja vastaanottoon, kunnossapitoon ja laboratorioon sekä hankinta- ja myyntitehtäviin sekä suunnittelu- ja mitoitustehtäviin.

Uusikaupunki hakee kesätyöntekijöitä kiinteistöveroprojektiin.

Nordic Soya hakee tuotantoon ja laboratorioon kesäharjoittelijoita.

Yara hakee kymmeniä kesätyöntekijöitä eri puolille tehdasta.

Tarjolla on useita sairaanhoitoon tai tukitoimintoihin liittyviä kesätöitä niin Uudenkaupungin, sairaanhoitopiirin kuin yksityisten hoivalaitostenkin puolella.

Useat kaupungin ravintolat hakevat kokkeja, tarjoilijoita, kahviotyöntekijöitä ja keittiöapulaisia kesäksi.

Hotelleihin haetaan kerrostyöntekijöitä ja siivoajia.

Siivousalan töitä on tarjolla kesäksi myös toimitilasiivoojana.

Eri kaupat hakevat kesäksi useita kassamyyjiä ja myyjiä.

Myös Securitaksella on kesäksi vartiointitehtäviä auki.

Lähde: Te-palvelut