Keltaisen talon päiväkodista Aurinkolinna – Tiloihin Punaposkien ja Nöpönenien lapsiryhmät

0
Yksityinen omistaja on remontoinut keltaista taloa useamman vuoden ajan. Ensin sinne oli tarkoitus tehdä asuntoja, sitten kiinteistö oli tarkoitus vuokrata kaupungin terveystoimen käyttöön. Nyt sinne perustetaan päiväkoti ja pihalle tehdään päiväkotikäyttöön sopiva aidattu leikkipiha.

Kaupunki vuokraa Mörnen lähellä sijaitsevan Kasarminlahdentien keltaisen talon kiinteistön päiväkotikäyttöön. Nyt kiinteistöön pian aukeava päiväkoti on saanut nimensä ja jatkossa sitä kutsutaan Aurinkolinnaksi.

Uusi päiväkoti on tarkoitettu kahdelle alle 3-vuotiaiden lasten ryhmälle. Saarniston koulun vieressä toimivassa Satulinnan päiväkodissa on jo toiminut toinen uuden päiväkodin lapsiryhmistä ja tätä ryhmää kutsutaan Punaposket-nimellä.

Satulinnan päiväkodin lapset saivat yhdessä henkilöstön kanssa miettiä nimeä toiselle perustettavalle lapsiryhmälle sekä keltaiseen taloon suunnitellulle päiväkodille. Eniten kannatusta saivat Aurinkolinna sekä toisen lapsiryhmän nimeksi valikoitunut Nöpönenät-ehdotus.

Aurinkolinnan päiväkodin johtajana toimii Tuula Stoor . Punaposkien ryhmässä on kolme työntekijää ja 12 lasta maaliskuun alusta alkaen. Ryhmä muuttaa Satulinnasta Aurinkolinnaan heti, kun tilat ovat käyttökunnossa.

Nöpönenien ryhmä perustetaan ensin kahden työntekijän ja kahdeksan lapsen kokoisena. Kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Annina Kiiverin mukaan tämän jälkeen jää vielä yhden työntekijän ja neljän lapsen liikkumavara kevään mittaan saapuvien varhaiskasvatushakemusten perusteella sijoitettaville lapsille.