Kesä jo lähes paketissa – Pakkahuoneelle ja Santtiorantaan suunniteltu monenlaista ohjelmaa

0
Miika Jussila ja Tapio Pääkkö kertovat, että Pakkahuone avataan pääsiäisen alla.

Pakkahuoneesta on muodostunut tapahtumien kesäkeidas. Vierasvenesatamaan on suunnitteilla jälleen ensi kesäksi monenlaista ohjelmaa.

– Tulevana kesänä meillä on neljä taidenäyttelyä, joista ensimmäisenä esitellään kalantilaisen taiteilijan Max Salmen teoksia, ohjelmatuottaja Miika Jussila kertoo.

Salmen näyttely kootaan lainateoksista. Yrittäjä Tapio Pääkkö toivoo, että Salmen teoksia saataisiin näyttelyyn myös yksityiskodeista. Teoksen voi antaa lainaksi tai tuoda vaikka myyntiin.

– Missä tahansa listataan Suomen merkittävimpiä taiteilijoita, Max Salmi löytyy aina 20:n merkittävimmän joukosta. Hänen näyttelynsä kiinnostaa kävijöitä varmasti, Pääkkö sanoo.

Pakkahuoneella jatkuvat myös suositut iltatorit keskiviikkoisin sekä perjantai-iltapäivien After work -tapahtumat Pakkahuoneen terassilla. Iltatorille ovat tulossa esiintymään ainakin tutut artistit Eino Grön, Mikko Alatalo ja Sani . Kesä alkaa muutenkin olla lähes paketissa.

Pääkkö sai hoitoonsa viime kesänä myös Santtiorannan leirintäalueen. Viime kesä oli yrittäjälle vielä alkuverryttelyä, tänä vuonna leirintäalueelle odotetaan reipasta kävijäkasvua. Kaupunki on käynnistämässä kysytyt talviuinnit Santtiorannassa vielä tänä talvena. Leirintäalueen kesäohjelmaakin on jo suunniteltu.

– Valmistautuminen kesään on alkanut, rekrytointi on menossa ja melko mukavasti hakemuksia on tullutkin. Palkkaamme nyt merkittävästi enemmän henkilökuntaa Santtiorantaan kuin viime kesänä, Pääkkö kertoo.

Yrittäjä kertoo, että leirintäalueella kehitetään erityisesti kahvila-ravintolan toimintaa. Leirintäalueelle on tulossa myös viikottaista ohjelmaa. Maanantai-iltapäivisin rannassa on lasten tapahtuma. Tähän haetaan yhdistyksiä ja urheiluseuroja yhteistyökumppaneiksi.

Tiistaisin Santtiorannassa järjestetään iltapäivätee musiikin säestyksellä. Musiikkipuolelle haetaan myös yhteistyökumppania. Iltapäivätee-tapahtuma tuo tuulahduksen Britteinsaarilta, jossa Pääkkö on käynyt kielikursseilla.

– Siellä iltapäivätee-kulttuuri on hyvin vahvaa. Kokeilimme tällaista konseptia Golfravintolassa ja se veti hyvin väkeä.

Tapahtumassa siis herkutellaan ja kuunnellaan musiikkia.

Lauantai-iltaisin Santtiorannassa järjestetään grillibileet, tarjolla on ruokaa ja elävää musiikkia.

Pakkahuoneen kahvila avataan pääsiäisen alla sekä puoti ja terassi toukokuussa. Santtiorannassa kausi alkaa 29.4. ja vapuksi on luvassa koko perheen ohjelmaa.

– Eihän tässä pääsiäiseen ole aikaa enää kuin kuin pari kuukautta, Jussila tiivistää.

Jussila on paluumuuttaja. Hän on lähtöisin Uudestakaupungista, asunut Turussa ja Helsingissä.

– Kuusi päivää siitä, kun olin muuttanut takaisin, Tapio soitti ja tarjosi töitä, matkailualalla työskennellyt mies hymähtää tyytyväisenä.