Kesäksi töihin ja Ukiin asumaan– Kauppakamariosasto tarjoaa opiskelijoille 300 euron tukea asumiseen

0
Elina Siivonen ja Marita Frimodig skoolaavat kahvimukilla uudelle kampanjalle.

Nuoria opiskelijoita houkutellaan kesäksi töihin Uuteenkaupunkiin ja Vakka-Suomeen. Uudenkaupungin kauppakamariosasto tarjoaa opiskelijoille 300 euron tukea asumiskustannuksiin kesä-elokuussa. Kampanja on suunnattu DI-, insinööri-, ekonomi- ja tradenomiopiskelijoille.

– Raumalla kaupunki on tarjonnut opiskelijoille tyhjiä asuntoja. Täällä kauppakamariosasto toteuttaa nyt vähän vastaavan kampanjan, Uudenkaupungin kauppakamariosaston asiamies Elina Siivonen kertoo.

Nuorten pitää etsiä asunto itse, mutta kauppakamariosaston hallituksen puheenjohtaja Marita Frimodig sanoo, että kauppakamariosastolta voi kysyä vinkkejä asunnon etsimiseen.

– Otamme mielellämme vastaan myös ilmoituksia vapautuvista asunnoista. Jos esimerkiksi lähtee koko kesäksi mökille, voi vuokrata asunnon tai mökinkin voi vuokrata. Nuoret ovat varmasti kiinnostuneita monenlaisista asumisvaihtoehdoista.

Kaupungista löytyy tavallisia vuokra-asuntoja, lisäksi autotehtaan lähellä on moduuliasuntoja, jotka on valmiiksi kalustettu.

– Huoneet siivotaan ja vaihdetaan liinavaatteet. Niissä on lähes yhtä hyvä asua kuin kotona, Frimodig kehuu. Moduuliasunnoissa vuokralaiset käyttävät yhteiskeittiötä, mikä saattaa nuorista olla hauska kokemus.

Kauppakamariosasto pyrkii kampanjallaan helpottamaan alueen yritysten rekrytointia. Frimodig arvioi, että Vakka-Suomessa on 200–300 kesätyöpaikkaa tarjolla. Hän myös korostaa, että Vakka-Suomessa on useita kansallisesti ja kansainvälisestikin merkittäviä yrityksiä, joista nuori saa erinomaista työkokemusta.

– Jos nuori päättää vaikkapa tämän kampanjan ansiosta lähteä töihin Vakka-Suomeen ja asuu kesän täällä, hän huomaa, kuinka helppoa ja mukavaa Uudessakaupungissa asuminen on. Voi aamulla käydä kahvilla Pakkahuoneella, polkaista töihin ja työpäivän jälkeen mennä työkavereitten kanssa pelaamaan vaikka padelia tai golfia.

Frimodig arvioi, että alueella on paljon vahvuuksia, ne vain pitää saada viestitettyä nuorille.

– Kunhan nuoret vain saadaan tulemaan tänne, uskon, että he viihtyvät ja ehkä päättävät sitten opiskeluiden jälkeen hakea tänne pysyvästi töihin, Frimodig visioi.

– Parhaimmillaan saamme uusia vakinaisia asukkaita.