Kesäksi töihin Vakka-Suomeen

0

Vakka-Suomessa on parhaillaan 200–300 kesätyöpaikkaa auki. Näihin työpaikkoihin haetaan erityisesti tekniikan ja kauppatieteen korkeakouluopiskelijoita, koska valtaosa työpaikoista sijoittuu kansallisesti tai kansainvälisesti merkittäviin teollisuusyrityksiin. Vakka-Suomeen tarvitaan siis satoja nuoria, jotka opiskelevat korkeakoulu- ja yliopistokaupungeissa. Yritysten pitäisi kyetä houkuttelemaan kesätyöntekijöitä Turusta, Raumalta, Porista tai jopa Tampereelta ja Helsingistä asti.

Nuoren ei ole helppo lähteä kesätöihin opiskelupaikkakunnalta muualle. Se voi olla yksinkertaisesti taloudellisesti mahdotonta, kun nuori maksaa vuokraa asunnosta opiskelijapaikkakunnalla. Rauman kaupunki on ottanut kopin tästä haasteesta. Rauma on tarjonnut opiskelijoille niinkin kovan porkkanan kuin että kesäteekkari saa vuokrayksiön sekä bussi- tai pyöräedun. Näin opiskelija pystyy pitämään asuntonsa opiskelukaupungissa, eikä hänen tarvitse maksaa kahta vuokraa.

Samantyyppistä kampanjaa testataan nyt myös Vakka-Suomessa. Uudenkaupungin kauppakamariosasto tarjoaa tänne kesätöihin tuleville tekniikan ja kauppatieteen opiskelijoille 300 euron kuukausittaista vuokratukea. Kauppakamariosaston kampanja tukee hienosti yritysten rekrytointia. Vuokratuki on niin tuntuva, että jos nuori löytää asunnon, hän saattaa hyvinkin innostua lähtemään Vakka-Suomeen, etenkin kun vastaavaa työkokemusta ei välttämättä saa muualta. Uusikaupunki on kiva kesäkaupunki, mutta ehkä korkeakouluopiskelijoita sittenkin houkuttelee vielä enemmän lupaava urapolku. Vakka-Suomessa toimii useita alansa kansainvälisiä huippuyrityksiä, joiden tulevaisuuden näkymä on valoisa.

Teija Uitto