Kolmas neljännes oli Korihaiden kannalta kohtalokas

0
Kymmenen pistettä nakuttanut Trey Zeigler sai kovia kolhuja ottelun aikana eikä hän päässyt parhaimpaan iskuunsa.

Korihait palasi yli kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen. Edellisestä ottelustakin oli jo ehtinyt kaksi viikkoa kulua, kun keskiviikkona vastaan asettui kovavireinen Kataja Basket. Pitkää ottelutaukoa ei haiparven otteista aluksi huomannut, vaan kotijoukkue hallitsi pääsääntöisesti ensimmäistä puoliaikaa.

Koripallo-ottelussa se toinen puoliaika on kuitenkin loppujen lopuksi ratkaiseva ja siinä vierasjoukkue oli parempi. Onnistuneen kolmannen neljänneksen myötä Kataja otti heidän kannaltaan arvokkaan 87–79-vierasvoiton.

Korihaiden otteista paistoi ensimmäisellä puoliajalla tietynlainen rentous tekemiseen. Hyökkäys toimi jouhevasti ja puolustusintensiteetti oli kunnossa. Kotijoukkueen pelaajat saivat hankittua Katajalle ison määrä virheitä, joista Christopher McKnight (22pist/7lev) ja Mikael Laihonen (4pist) saivat kumpikin kolme virhettä jo ensimmäisen kympin aikana.

Haiparvi kävi parhaimmillaan jo 15 pisteen johdossa (23-8), kunnes pitkän bussimatkan tarponeet joensuulaiset alkoivat löytää rytmiä peliin. Hiljalleen Kataja hivuttautui lähemmäs, mutta Korihait onnistui pitämään johtoasemansa.

Kolmas neljännes oli ottelun kannalta ratkaiseva. Seitsemän pisteen kotijohto kaventui nopeasti tasatilanteeksi ja lopulta vierailijoiden johdoksi. Kotijoukkueen heitot kolistelivat rautoja, ja nopeasti peli-ilme alkoi painua parkettia kohti.

17 pisteellä (10-27) kolmannen kympin hävinnyt Korihait pelasi mukiinmenevän neljännen neljänneksen hyökkäyspäässä, mutta puolustuksessa joukkue ei saanut pysäytyksiä kuroakseen Katajan johtoa umpeen. Näin ollen ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva Kataja otti kauden kymmenennen voittonsa.

Korihaiden vastuuvalmentajana ottelussa toimi Teemu Turunen. Päävalmentaja Jarno Nikula oli ottelusta sivussa varotoimenpiteenä. Turunen myönsi lehdistötilaisuudessa kolmannen neljänneksen olleen ratkaisu ottelulle.

– Hyökkäyspään toteuttaminen oli ajoittain niin huonolla tasolla, että me periaatteessa annoimme Katajalle koko ajan ylivoimatilanteita toiseen päähän.

– Myös heittojen laatu ja valinnat olivat paljon huonompia toisella puoliajalla, Turunen kommentoi.

Sebastian Lindbergin kuutta pistettä lukuun ottamatta kaikki Korihaiden pisteet tulivat aloitusviisikon miehiltä. Mitchell Smith oli jälleen pisteykkönen 24 pistellä. Jarett Croff teki 16 pistettä ja Jalen Jackson 15. Turusen mainitsemat heikot heittojen valinnat toteutuivat ainakin ajoittain Jacksonin kohdalla. Laituri kivitti yhdeksästä kolmen pisteen heittoyrityksestä seitsemän.

Korihait jatkaa otteluita jo heti perjantaina, kun vastaan asettuu Petteri Koposen tähdittämä Helsinki Seagulls.

– Kiva päästä pelaamaan, kun tässä on ollut vähän liikaa taukoa meidän osalta, Turunen totesi.