perjantai 1. 12. 2023

Kontu nousee aluehallituksen varajäseneksi ja konsernijaostoon

0
Mauri Kontu Kuva: Anton Sucksdorff

Varsinais-Suomen Keskustan torstaina kokoontunut ylimääräinen yleinen kokous on päättänyt ehdokkaista hyvinvointialueen luottamustehtäviin. Kokouksessa oli noin 150 osallistujaa, jotka edustivat Keskustan paikallisyhdistyksiä koko maakunnan alueelta.

– Olimme valmistelleet kokoukselle huolellisesti pohjaesityksen piirin jo ennen vaaleja sovittujen periaatteiden mukaan. Valinnoissa on huomioitu alueellinen edustavuus, henkilöiden osaaminen ja kokemus sekä vaaleissa saatu henkilökohtainen äänimäärä, kertoo Varsinais-Suomen Keskustan puheenjohtaja Pekka Kuusisto.

Uusikaupunkilainen Mauri Kontu valittiin aluehallituksen varajäseneksi ja konsernijaoston varsinaiseksi jäseneksi. Laitilalainen Tanja Raisto-Elo valittiin pelastustoimen palveluiden valmistelulautakuntaan ja Jukka Alkio tarkastuslautakunnan varajäseneksi. Pyhärantalainen Mervi Tattari valittiin vanhusneuvoston varajäseneksi. Anna Kaskinen Vehmaalta valittiin lasten ja nuorten palveluiden valmistelulautakunnan varajäseneksi.

Aluehallituksen 1.varapuheenjohtajaksi keskusta esittää naantalilaista Jouni Mutasta, ikääntyneiden palveluiden lautakunnan puheenjohtajaksi Päivi Maisilaa Mynämäeltä, vanhusneuvoston puheenjohtajaksi Merja Lainetta Paimiosta ja tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi Julia Koskista Turusta. Muiksi hallituksen jäseniksi esitetään Jani Kurvista Somerolta sekä Teija Ek-Marjamäkeä Loimaalta.