Korihaiden johto karkasi jälleen kolmannella neljänneksellä

0
Jalen Jacksonin ennätyspisteet eivät riittäneet BC Nokian kaatoon.

Maanantaina Korihaiden päävalmentajan paikalle nimetyllä Teemu Turusella oli päivä aikaa valmistaa joukkue pelaamaan tiistaina BC Nokiaa vastaan. Urheilussa joukkueen peli-ilme ensimmäisessä ottelussa valmentajavaihdoksen jälkeen on yleensä rentoutta huokuva ja vapautunut. Sitä se myös tiistaina oli. Korihait pelasi ehkä kauden parasta puolustuspeliä ensimmäisellä puoliajalla.

Sitten tuli se tältä ja edellisiltä kausilta tuttu kolmas neljännes. BC Nokia nosti tasoaan ja otti johtoaseman ottelusta. Vaikka Korihait teki pelistä vielä tasaisen ja jännittävän, vierasjoukkue voitti lukemin 72–77.

Korihait puolusti ensimmäisellä puoliajalla energisesti. Vastustajien heittäjiä lähestyttiin terävästi ja helpot korille ajot estettiin. Koripallossa on sanonta, että puolustus on paras hyökkäys. Korihaiden tapauksessa viisikkohyökkääminen on ollut läpi kauden vaikeaa, joten paras tapa hyökätä on ylivoimahyökkäyksillä. Haiparvi pääsikin hyvien puolustuksien ansiosta hyökkäämään niin kutsuttuja transition-hyökkäyksiä.

Toisella puoliajalla näätälauma otti komennon ottelusta. Liigan ylivoimainen levypalloykkönen Arnaldo Toro (19pist/18lev) ja vikkelä takamies Tevaun Kokko (21pist) saivat energisillä otteillaan nostettua koko näätälauman intensiteettiä. Max Besselinkin (19pist) johdolla vierasjoukkue nousi parhaimmillaan jo 13 pisteen johtoon.

Haiparvi tuli kuitenkin vielä peliin mukaan ja sai mahdollisuuden vielä taistella viimeisellä minuutilla voitosta. Ottelun tärkein pallonhallinta 70–73-tilanteessa epäonnistui täysin. Korihait ei onnistunut juoksemaan järkevää hyökkäystä ja kolmen pisteen heiton otti lopulta kentän heikoin heittäjä Trey Zeigler (8pist), joka heitti pallon helana suoraan päätyrajasta yli. Viimeiset pisteet BC Nokia heitti vapaaheittoviivalta.

Uusi päävalmentaja kuvaili lehdistötilaisuudessa rehellisesti tunteitaan ottelun jälkeen.

– Hieno taistelu, mutta ei sarjapisteitä. Olen ylpeä siitä ilmeestä, mikä tänään oli, mutta ei tämä tulos lämmitä.

Jalen Jackson (26pist) pelasi yhden kauden ehjimmistä otteluistaan. Heitonvalinnat olivat tiistaina parempia mitä viime aikoina ja prosentitkin osoittavat (82%) sen. Jarett Croff (8pist/10lev) pärjäsi hyvin Toroa vastaan korin alla, mutta ajoi typerästi itsensä ulos ottelusta ottamalla yhdessä tilanteessa yhden henkilökohtaisen virheen ja kaksi teknistä virhettä. Toinen tekninen virhe merkittiin penkille, kun Croff potkaisi laitamainosta.

Torstaina Korihailla on edessä yksi kauden tärkeimmistä otteluista, sillä joukkue matkaa Loimaalle Bisonsin vieraaksi. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukon hännillä ja jompikumpi joukkue tulee putoamaan divisioona A:han. Syksyllä Bisons voitti Korihait Uudessakaupungissa 20 pisteellä.