Korihait taisteli tärkeästä ottelusta jatkoaikavoiton

0
Bojan Sarcevic johdatti kapteenin elkein Korihait tärkeään voittoon Bisonsista.

Korisliigan runkosarja päättyi Korihaiden osalta torstaina huipputärkeään otteluun Bisonsin vieraana Loimaalla. Panokset olivat tiedossa. Pahimmillaan ottelu saattaisi tietää Korihaille erittäin vaikeaa tietä sarjapaikan uusimiselle.

Ratkaisua jouduttiin jännittämään jumbofinaalissa jatkoajalle asti, mutta Korihait otti lopulta kuuden tappiollisen ottelun jälkeen ansaitun 90–79-vierasvoiton. Haiparvelle vierasvoitto oli kauden ensimmäinen.

Korihait oli koko ottelun ajan hallitseva osapuoli. Joukkue jatkoi tiivistä puolustuspeliä, jota se esitti myös viime tiistain kotiottelussa. Edes kolmas neljännes ei koitunut haiparven kohtaloksi.

Neljännellä neljänneksellä Bisons pääsi ensimmäistä kertaa sitten ensiminuuttien johtoasemaan. Vierasjoukkue sai kuitenkin aina katkaistua kotijoukkueen momentumin, sillä kotijoukkue tuhri omia yrityksiä menettämällä palloa tiuhaan tahtiin.

Voitto näytti jo lähes varmalta, kun Mitchell Smithin (19pist/6lev) vapaaheittojen turvin Korihait siirtyi 74–71-johtoon, kun reilut kymmenen sekuntia oli aikaa jäljellä. Bisonsin Zachary Copeland (26pist/7lev) upotti kuitenkin vaikeasta asennosta heitetyn kolmosen sisään ja ottelu siirtyi jatkoajalla.

Jatkoaikaa hallitsi yksinoikeudella Korihait. Heti viisiminuuttisen alkuun Jarett Croff (16pist/6lev) ja Smith upottivat peräkkäisissä pallonhallinnoissa donkit koriin ja haiparvi sai välittömästi etulyöntiaseman.

8–0-pisteputkellaan vierasjoukkue lopulta masensi biisonilauman, ja koko jatkoajan Korihait vei lukemin 16–5.

Uusi päävalmentaja Teemu Turunen oli silmin nähden helpottunut ja tyytyväinen mies lehdistötilaisuudessa.

– Hieno ja tärkeä voitto. Jätkät näyttivät tänään luonnetta, ja pysyttiin pelisuunnitelmassa kohtalaisen hyvin. Pakotettiin Loimaa tekemään asioita, joita me halusimme heidän tekevän, Turunen iloitsi.

Turunen otti samalla ensimmäisen voittonsa Korisliigassa. Joukkueen pelaajat onnittelivatkin koutsia antamalla ”juomapullosuihkun” pukukopissa.

Vierasjoukkue onnistui laajalla rintamalla. Turunen suitsutti jokaisen pelaajan tahtoa ja panosta kentällä. Bojan Sarcevic oli isoin yksittäinen pelaaja Korihaiden voiton hyväksi. Kapteeni upotti 18 pistettä, otti seitsemän levypalloa, antoi kahdeksan syöttöä ja riisti vielä pallon kolmesti.

Sarcevicin kokemus oli myös valttia jatkoajalla, sillä hän rauhoitti haiparven peliä pelaamalla fiksusti peliaikaa pois johtoasemassa.

Oma kasvatti Tommi Lehtonen (4pist) ansaitsee myös isot kehut. Lähes 14 minuuttia kentällä ollut Lehtonen käytti paikkansa hyökkäyspäässä rohkeasti ja puolusti hyvin Bisonsin Cortez Edwardsia.

Voitolla Korihait nousi kahden voiton päähän Bisonsista. Joukkueet kohtaavat vielä kahdesti jatkosarjan aikana. Kymmenen ottelun alempi jatkosarja alkaa ensi keskiviikkona. Virallista otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta Korihait aloittanee jatkosarjan Joensuussa.