Kotkat pysyi nyt paremmin sarjakärjen kyydissä

0
UJK:n Juuso Lukkala kavensi tilanteeksi 2-3 Kiekkohaita vastaan.

Vinhaa vauhtia sarjaporrasta ylemmäksi porhaltava Salon Kiekkohait ei ole hävinnyt yhtään sarjapeliä tällä kaudella. Kaksi edellistä UJK:n yritystä ovat jääneet täysin piippuun ja lukemat ovat olleet rumia. Kolmas ja viimeinen keskinäinen koitos jätti tappiosta huolimatta hyvän jälkimaun.

Kiekkohait ansaitsi voittonsa, mutta paraatimarssia tästä ei tullut. Peli päättyi Uudessakaupungissa lukemiin 2–6.

Kiekkohaiden verkkoon on tehty aika vähän osumia ja tällaiseen harvinaisuuteen pystyi Milo Nieminen jo pelin toisella minuutilla. Nieminen pääsi yllättämään vieraiden veskarin pienestä kulmasta, syöttöpinna Akusti Mattilalle . Samoin lipsahti myös tasoitus helpohkosti muutamaa minuuttia myöhemmin.

– Ne menivät tasan siinä alussa. Pitkästä aikaa pelannut Jarno Ruohola oli maalissa muuten erittäin hyvä, UJK:n päävalmentaja Juha Ropponen kehui.

Ukilaisten toisen maalin viimeisteli Juuso Lukkala toisen erän alussa. Laidalta molarin yllättänyt Lukkala sai apua osumaansa Antti Saarelta ja Joona Uusitalolta . Maali kavensi tilanteeksi 2–3.

Kiekkohait maalasi kahdesti toisen erän aikana. Periodin lopulla ja kolmannen alussa UJK:lla oli monta mahdollisuutta kaventaa ylivoimalla, mutta osumat jäivät odottamaan seuraavaa matsia.

– Mitään yllättävää ei Salon suunnalta tullut. Tutun kova porukka, mutta nyt meidän taisteluilme oli parempaa kuin esimerkiksi kolme viikkoa sitten Salossa. Meillä oli paras kokoonpano, mitä jalkeille pystytään saamaan, Ropponen totesi tyytyväisenä.

Valmentaja oli mielissään, että joukkueen tempo riitti laittamaan painetta vastustajan pelinrakenteluun. Jos oltiin myöhässä, niin Kiekkohait liikutti kiekkoa tyylikkäästi.

Liiton puolesta tiedusteltiin joukkueiden nousuhalukkuutta joulun tienoilla ja Kiekkohait hamuaa ylemmäs. UJK:lla ei nousuhaaveita ole. Joukkue on kuitenkin osoittanut kuuluvansa tälle sarjatasolle. Erittäin huonolla tuurilla tippuminenkin on mahdollista, mutta silloin pitäisi kaikki tähdet olla väärässä asennossa.

– Seuraavassa kahdessa pelissä mennään aika pienellä kokoonpanolla. Siinä saa jätkät pistää parastaan, jotta saataisiin sarjapinnoja mukaan, Ropponen laskeskeli.

Tämän viikon pelit ovat vieraskentillä. Tänään UJK on TuKV:n vieraana ja lauantaina joukkue matkaa testaamaan ParSportin vireen Paraisille.

Juha Laine