Kotkille kolme pistettä kotikoitoksista

0
Maaliteossa Jää-Kotkista Tommi Touru. Kuva Mika Reinholm.

Jää-Kotkien pistetahti on edelleen kiitettävällä tasolla. Aivan täyttä pistepottia joukkue ei pystynyt keräämään kahdesta viikon lopun kotimatsista, mutta kauas ei jääty. Perjantaina tehokkuus oli kohdillaan ja ParSport kaatui 6-2. Lauantaina mentiin sitten vaihtelevissa tunnelmissa ja johtoasema vaihtui moneen kertaan. Sarjapinnat menivät lopulta jakoon PaRan kanssa lukemin 6-6.

Pitkästä aikaa kotiyleisön eteen päässyt petolintu ei perjantain esityksestä saanut valmentaja Juha Ropposelta hyviä arvosanoja. Ei, vaikka selkeä voitto tulikin ja vielä kohtuullisesta vastustajasta.

– Aika unessa me oltiin, mutta tehokkuus oli kohdallaan, Ropponen arvioi.

UJK oli tappiolla lähes koko ensimmäisen erän, kunnes Eevert Lastula löi pelin tasoihin. Toisessa erässä hallinta siirtyi isännille Tommi Tourun kahdella osumalla. Erän lopussa osui myös Milo Nieminen ja toiselle tauolle mentiin lukemissa 4-1.

Paraisilta lähtenyt vierasjoukkue elätteli vielä toiveita nousta härnäämään, mutta kolmannen maalin syöttänyt Markus Saarinen ampui heti erän alussa pelin 5-1:een ja tämä latisti ParSportin. Milo Niemisen illan toinen syntyi erän viidennellä minuutilla ja jäi UJK:n viimeiseksi osumaksi. Molemmat viimeisen erän maalit syötti Tommi Touru.

Lauantain peliin tuli unelmalähtö. Saarinen siirsi Kotkat johtoon jo 16 sekunnin jälkeen. Touru muutti numerot 2-0:aan erän lopulla. Tämän jälkeen tunteetkin lämpenivät ja vierasjoukkue hoiti maalinteon. PaRa nousi tasoihin ja jopa johtoon toisen erän alkupuolella. Kovan suoran laukauksen omaava Eevert Lastula pisti pelin 3-3 tasoihin lujalla kudilla kilpipuolelle. Sama nuorukainen oli hetken päästä oikeassa paikassa takanurkalla ja pisti Akusti Mattilan loistopassin verkkoon.

Viimeinen erä tarjosi sitä, mitä alasarjalätkä on parhaimmillaan ja pahimmillaan. Kaikenlaista voi tapahtua. Ville Laurellin kärkivipu toimi ja veto siihen perään, 5-3. PaRa kavensi, jonka jälkeen Saarisen ja Lastulan tyylikäs yhteistyö siniviivan tuntumassa päättyi Saarisen komeaan 6-4 maaliin.

Pienellä ryhmällä pelannut UJK väsyi ja maalivahti Peetu Putro joutui lähes seisomaan päällään. Kiekkoja sinkoili sinne tänne ja oman osansa tästä sai toinen tuomareistakin, joka sisukkaasti veti naama veressä pelin loppuun asti.

PaRa nousi väkisin tasoihin, mutta veskari Putro pelasti yhden pisteen isännille.

– Jouduttiin laittamaan yksi puolustaja sentteriksi, kun äijiä oli niin vähän. Korona runtelee nyt meitä ja armeijastakaan ei saatu kuin yksi mukaan. Siihen nähden olen tyytyväinen tähän. Vaikka toisesta pelistä tuli vain piste, niin tässä taisteltiin paremmin kuin perjantaina. Putron Peetu oli todella hyvä maalissa molemmissa peleissä, Ropponen arvioi.

Putro kaappasi peräti 113 torjuntaa kahdessa pelissä, mikä on todella hurja lukema.

Myös ensi viikonloppuna on neljä pistettä tarjolla. Perjantaina Kotkat saa vastaansa Kiekko-67:n Turussa. Kotikaukaloon palataan sunnuntaina. Tarvasjoen Urheilijoita vastaan vääntö alkaa kello 16.45.