Koululaisten saattoliikenne vaarantaa kävelijät – Wintterin työmaan liikenneohjauksia on noudatettava

0
Yhtenäiskoulun koululaisten saattoliikenteelle on varattu paikka jäähallin kentälle.

Monitoimijatalo Wintterin purku- ja rakennustöiden aloitus on muuttanut Pohitullin koulukiinteistön lähialueen liikennejärjestelyjä. Huoleksi on noussut se, että saattoliikenteen ohjeistuksia ei noudateta.

Pohitullin koulukiinteistölle ja sen lähiympäristöön lapsensa kyyditsevät huoltajat nimittäin aiheuttavat aamuisin vaaratilanteita jalan liikkuville koululaisille. Tämän takia saattoliikenteelle on järjestetty uusi turvallinen alue jäähallin edustalle.

Pohitullin koulukiinteistön saattoliikennettä aiemmin palvellut alue ei ole enää käytössä, koska Lehtorinrinteen entinen kääntöpaikka on nyt 500 oppilaan koulupiha.

Yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola on huolissaan koululaisten turvallisuudesta autojen keskellä. Hän muistuttaa, että huoltajien kyydissä saapuvat lapset tulisi jättää jäähallin edustalle järjestetylle saattoliikennealueelle, josta he kävelevät pyörätietä pitkin koulun väistötiloihin.

– Vaaratilanteita aiheuttavat piittaamattomat huoltajat. Pääosa huoltajista toimii ohjeiden mukaisesti, mutta osa näyttää kapinoivan niitä vastaan, hän sanoo.

Rehtori vetoaa huoltajiin, jotta lapsille pystytään takaamaan turvallinen koulutie.

– Noudattakaa annettuja ohjeita ja jättäkää lapset uudelle saattoliikennealueelle, Silvola pyytää.

Uudenkaupungin kaupunki parantaa koululaisten turvallisuutta lisäämällä opasteita. Rakennusliike SRV huolehtii osaltaan turvallisuudesta aloittamalla alueen räjäytystyöt vasta koulupäivän startattua 8.15 alkaen. Räjäytystöiden aloitusaikaa siis siirretään, ettei räjäytystöitä tehtäisi samaan aikaan koululiikenteen kanssa.

Uudet liikennejärjestelyt koskevat myös liikuntatilojen iltakäyttäjiä. Pysäköinti tai ajo koulun pihalle ei ole sallittua mihinkään vuorokauden aikaan, vaan myös Pohitullin iltakäyttäjien tulee pysäköidä jäähallin parkkipaikalle.

– Uudet liikennejärjestelyt pätevät yhtä lailla harrastuskuljetuksiin. Vanhemmilta toivotaan nyt vastuullista käytöstä. Pahimmillaan autoilla on nimittäin ajettu jopa Koulupolkua, joka on kevyen liikenteen väylä, liikuntapalveluiden vastaava Heidi Vuori kertoo.