Kysyimme tätä: Missä väistötiloissa olevan yhtenäiskoulun liikuntatunnit pidetään?

0
Uudenkaupungin yhtenäiskoulun oppilaat ovat käyneet muun muassa pulkkamäessä liikuntatunneilla.

Pohitullin yhtenäiskoulun oppilaat ovat käyneet koulua väistötilamoduuleissa viime syksystä asti.

Kuinka heidän liikuntatuntinsa järjestetään väistötiloissa, Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola ?

– Liikuntatunnit järjestetään niin kuin normaalistikin, tosin koronarajoitukset ovat vielä ongelmana. Minulla on vahva usko, että rajoituksista päästään talviloman jälkeen ja sen jälkeen liikuntatunteja vietetään normaalisti sisä- ja ulkotiloissa.

Mitä liikuntasalia oppilaat käyttävät tällä hetkellä?

– Pohitullin liikuntasali on normaalisti käytössä. Alakoulun 1. ja 2. -luokkien liikuntaryhmät kokoontuvat Seikowin salissa. Käytämme myös hiihtoputkea ja sen tarjoamaa sisäkävelyreittiä. Oppilaita käy myös urheilukeskuksessa ja keilaamassa. Novidan liikuntasalin tiloja ei ole ollut tarpeen käyttää perusopetuksen liikuntatunteihin.

Onko liikuntatunteja väistötiloista huolimatta sama määrä kuin ennenkin?

– Työjärjestys on täynnä ja tunnit kyllä riittävät oppilaille täysin opetussuunnitelman mukaisesti. Pelaamme pallopelejä, pulkkailemme, hiihdämme ja luistelemme. Olen iloinen siitä, kuinka vaihtelevaa liikuntaa tarjoamme tällä hetkellä.

Vievätkö kevään ylioppilaskirjoitukset oppilailta liikuntatiloja?

– Ylioppilaskirjoitukset eivät vie meiltä liikuntatiloja, vaan kirjoitukset järjestetään muualla.