Lähes sata teosta koristaa Horisontin seiniä

0
Kyösti Hallikainen (vas.), Hiltu Sallinen, Valto Vaalikivi, Seija Itäranta ja Heli Sammalisto ovat tuoneet uusia ja vanhoja teoksiaan Horisonttiin helmikuun ajaksi.

Galleria-Taidelainaamo Horisontin uusi vuosi alkaa monipuolisella näyttelyllä. Helmikuun ajan Horisontin seiniä koristaa Sata teosta -näyttely. Nimi on varsin osuva, sillä teoksia on näytillä lähes sata.

– Jokainen mukana oleva taiteilija toi näytille yli kymmenen teosta, jotta saimme melkein sata täyteen, Hiltu Sallinen kertoo.

Sallisen lisäksi näyttelyyn osallistuvat Uudenkaupungin kuvataideseurasta Kyösti Hallikainen, Seija Itäranta, Heli Sammalisto, Peter Silvendoin, Valto Vaalikivi ja Juhani Vuorisalmi.

Esillä on taiteilijoiden teoksia, jotka ovat jo aikaisemmin olleet näytillä, mutta myös aivan uusia töitä on tuotu Horisonttiin. Maalausten valmistustekniikat vaihtelevat öljyväreistä akryyliväreihin.

– Voisi sanoa, että kaikki tekniikat ovat näytillä täällä, Kyösti Hallikainen toteaa.

– Aika moni niin kutsuttu senioritaiteilija käyttää teoksissaan sekatekniikoita eli yhdistää eri aineita.

Sata teosta -näyttely järjestetään toisen kerran Horisontissa. Näyttelyn erottaa muista Horisontin näyttelyistä se, että teoksilla ei ole varsinaista yhteistä teemaa. Tarkoituksena on esittää monipuolisesti taidetta.

– Tämä on ikään kuin läpileikkaus taiteesta, Hiltu Sallinen kiteyttää.

Taiteilijoista Vuorisalmi on tuonut näyttelyyn muutamia kuvaveistoksia ja Silvendoin valokuvatauluja. Muiden taiteilijoiden teokset ovat erilaisia maalauksia.

Vaikka näyttely on taidekavalkadi erilaisista teoksista, taiteilijoilla on yhteinen syy sille, miksi he haluavat järjestää tämäntyylisen näyttelyn.

Horisontti on gallerian ohella myös taidelainaamo, josta voi lainata teoksia kotiin kuukausimaksua vastaan. Mahdollisuus on myös lunastaa teos tai jatkaa kuukausimaksuja, kunnes koko hinta on maksettu.

– Uskomme, että tällainen yleisnäyttely on taidelainaamoon sopiva. Tässä näyttelyssä on paljon enemmän teoksia, kuin tavallisesti näyttelyissä, Hallikainen toteaa.

– Tervetuloa myös lainaamaan teoksia katsomisen ohella.

Sata teosta -näyttely on auki Horisontissa helmikuun ajan. Edellisvuosien tapaan Horisontin jokaisella jäsenellä on tiloissa näyttely kerrallaan. Tavoitteena on järjestää näyttelyitä kuukausittain.

Taiteilijoiden näyttelyissä on tarkoituksena olla oma teemansa. Horisontin vuoden yhteistä teemaa on myös suunniteltu.

– Yleisesti olemme miettineet nostalgiateemaa, mutta haluamme nostalgia-sanalle uuden merkityksen, Valto Vaalikivi kertoo.

– Ehkä ennemmin haluamme viestittää menneen ajan kulua näyttelyissämme, Hallikainen lisää.

Teosten maalaustekniikat vaihtelevat öljyväreistä akryylliväreihin.
Peter Silvendoin on tuonut näyttelyyn valokuvatauluja.