Museon Menneen ajan talvitouhut -suunnistuspeli pelattavissa hiihtolomaviikoilla

0
Museon uudessa kännykkäpelissä pääsee tutustumaan entisajan talvitouhuihin Uudessakaupungissa.

Mitä uusikaupunkilaiset touhusivat, ja miltä kaupunki näytti aikana ennen aura-autoja ja kausivaloja? Hiihtolomaviikoilla pelataan Uudenkaupungin museon tuottamaa peliä, jossa yhdistyvät historiasta oppiminen, ulkoilu ja liikunta.

Menneen ajan talvitouhut -suunnistus on Seppo-pelialustalle tehty mobiilipeli, jota pelataan Uudenkaupungin keskustan alueella kulkien, puhelinta tai tablettia apuna käyttäen. Peli on avoinna pelattavaksi 13.3.2022 saakka.

Suunnistuspeliin lähdetään Leijonapuiston korkeimmalta paikalta. Pelissä on kahdeksan numerojärjestyksessä kierrettävää tehtävärastia. Reittijärjestys löytyy sovelluksen kartasta, vuorossa oleva rasti näkyy sovelluksen kartassa tummempana, tai paperikartasta, johon rastit on numeroitu.

Paperikartan voi tulostaa museon nettisivuilta tai hakea Passarista (Rauhankatu 10, avoinna ma-pe 9-15) tai Wahlbergin museotalosta (Ylinenkatu 11 ti-pe 12-15). Peliä pelatakseen ei tarvitse paperikarttaa, mutta pelin koodinumero tarvitaan.

Jokaisella rastilla on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Pelaajan tulee mennä ensimmäisen rastin kohdalle Leijonapuistoon, kirjoittaa nettiselaimeensa osoite play.seppo.io ja kirjautua sivustolle pelaajana. Suunnistamaan päästäkseen pelaajan täytyy vielä näppäillä pelikoodi 129D5F. Puhelimen tai tabletin sijaintitiedot tulee olla käytössä, jotta peli toimii.

Itse maastossa ei ole merkkiä rastista, vaan rastin löytää vain kulkemalla mobiililaitteen kanssa kartan osoittamaan kohtaan. Leijonapuiston ensimmäisen rastin jälkeen pelaajan tulee kiertää rastit numerojärjestyksessä. Viimeisellä rastilla voi pelin kautta lähettää yhteystiedot arvontaa varten.