Ringetteleirin ei haluttu koskaan loppuvan

0
Jesse Jää-Kotka johdattaa nuoret pelaajat kohti keskiympyrää.

– Joo, kuului vastaus monesta suusta tyhmään kysymykseen ”onko ollut hauskaa”.

Pienet ja hieman isommat ringeten pelaajat viettivät osan hiihtolomastaan jäähallissa ja sen ulkopuolella Minikotkat-ringetteleirillä.

Kolmipäiväiselle leirille oli ilmoittautunut 21 tyttöä, mutta ihan kaikki eivät korona-aikana päässeet paikalle. 17 tyttöä on kuitenkin hieno määrä Jää-Kotkien B-tyttöjen järjestämälle leirille.

– Nämä tytöt ovat käyneet meidän peleissä, niin halusimme keksiä vastaavasti heille jotain yhteistä tekemistä, Helmi Silokivi B-tytöistä kuvaili.

He ovat aikoinaan saaneet kannustusta vanhemmilta pelaajilta ja halusivat nyt innostaa nuorempiaan.

– Meillä oli pienenä jotain samanlaista eli silloiset B-tytöt tulivat pitämään meille harjoituksia, Pihla Suominen sanoi.

Ihan vastaavia leirejä ei ole järjestetty viime vuosina, mutta suunnitelmissa on tehdä tapahtumasta perinne tai järjestää jopa pari leiriä vuodessa.

Silokiven ja Suomisen lisäksi leiriä oli vetämässä kahdeksan muuta B-tyttöjen Ykkössarjassa pelaavaa nuorta.

Leiriä suunniteltiin jo aikaisemmin, mutta vasta nyt koulujen hiihtolomalla löytyi sopiva aika, kun koronarajoitukset antoivat siihen mahdollisuuden.

Kaikkien leiriläisten mielestä ringette ei ole ihan parasta, mutta kivaa kuitenkin. Porukasta löytyi ainakin taitoluistelun ja jalkapallon harrastajia.

– Luistelu, sanoi Viivi Jussila leirin parhaaksi anniksi.

– Se, miten hyvin he tsemppaavat meitä, Nelli Piirainen kuvaili.

Osan mielestä jäähalliin olisi voinut jäädä pidemmäksi aikaa.

– En halua, että tämä koskaan loppuu, Lilja Kilpeläinen sanoi ja Nelli Piirainen oli vieressä samaa mieltä.

Suurin osa leiriläisistä pelaa ringetteä, mutta oli mukana muutama ringettekoululainenkin. Nuorimmat olivat 7-vuotiaita ja vanhimmat 12-vuotiaita.

Leiriohjelmaan mahtui kaksi tuntia jääaikaa päivässä, oheisliikuntaa sekä lämmin ruoka.

Keskiviikkona aluksi vähän katseltiin, minkä tasoisia pelaajia on tullut mukaan sekä harjoiteltiin syöttelyä ja maalintekoa.

Toisena päivänä B-tytöt järjestivät erilaisia ratoja kierrettäväksi. Nuoremmat harjoittelivat pallon kanssa ja innostuivat, kun Jesse Jää-Kotka ilmaantui kentälle. Kokeneemmat saivat eteensä hieman haastavampia ratoja, joissa luistelutaidot tulivat paremmin esille.

Perjantaina leiri huipentui minigames-turnaukseen, jossa ryhmä oli jaettu tasaisesti joukkueisiin.