Salibandyturnaus oli isäntien juhlaa

0
Kaksi maalia tehnyt Elias Kangasniemi (4) sai onnittelut muun muassa Valtteri Vilolalta (12).

Uudessakaupungissa päästiin pitkästä aikaa pelaamaan salibandya ja vieläpä yleisön edessä, kun KaPa-65 oli järjestämisvastuussa miesten 4. divisioonan länsirannikon lohko 12:n  turnauksessa. Isäntäjoukkueen lisäksi mukana olivat paikallisvastustaja USB, Kaaron Roima Raumalta sekä SBS Atom Eurajoelta.

Joukkueet olivat viimeksi pelanneet joulukuun puolivälin tienoilla, kunnes koronarajoitukset pysäyttivät niin pelit kuin harjoituksetkin.

– Ollaan oltu oikeastaan ihan totaalisella tauolla. Ei ole päästy harjoittelemaan. Nyt tiistaina oli ensimmäiset treenit, kertoi ennen turnausta KaPan valmentaja Sami Virtanen .

– Näytti siltä, että tauko oli tehnyt jopa hyvää. En tiedä oliko se niin laadukasta, mutta intoa riitti.

Samoilla miettein oli USB:n valmentaja Petri Helminen .

– Eipä juuri ole mitään tehty, kun ei ole päästy pelaamaan. Jokainen on vähän omatoimisesti sitten touhuillut. Tiistaina päästiin yhdessä treenaamaan ja keskiviikkona toisen kerran, Helminen jutteli.

Etukäteisodotukset olivat ennen lauantain pelejä kuitenkin korkealla.

– Toivottavasti saadaan iso määrä yleisöä paikalle ja hieno tapahtuma aikaiseksi. Koetetaan tarjota kunnon show. Paikallispelit ovat olleet hyviä ja tasaisia vääntöjä. Tunnetta ja extralatausta on löytynyt, totesi Virtanen.

– Hienoa, että päästään pelaamaan paikallispeli. Se on aina kivaa. Se sytyttää pelaajia, vaikka ei tässä nyt niin kauhean vakavissaan ollakaan. Pelataan omaksi iloksi. Koetetaan ennen kaikkea pysyä terveenä ja ilman loukkaantumisia, mutta tosissaan lähdetään pelaamaan ja kahta voittoa hakemaan, mietti Helminen.

Helminen totesi, että joukkueessa on ollut hieman flunssaa.

– Katsotaan paljonko saadaan porukkaa peliin. Ei oteta mitään riskejä.

Varsin pienellä ryhmällä USB olikin lopulta lauantaina liikkeellä. Omat murheensa kokoonpanon suhteen oli KaPallakin, mutta apuja löytyi kakkosjoukkueesta ja B-junioreista.

– Meidän B-junnut Elias Kangasniemi ja Jaani Peura olivat tosi hyviä. Meiltä tippui perjantaina seitsemän pelaajaa kokoonpanosta. Otettiin täydennystä B-junnuista ja kakkosjoukkueesta Valtteri Vilola . Kangasniemi ja Peura periaatteessa ratkaisivat päätöspelin. Nuorilla oli taistelutahtoa molempiin suuntiin ja nuoret vielä ehtivät tilanteisiin, naurahti Sami Virtanen.

Ennen turnauksen päättänyttä paikallisvääntöä kumpainenkin uusikaupunkilaisryhmä kaatoi samoin 3–2-numeroin SBS Atomin.

– Ensimmäinen voitto oli ihan ansaittu. Avauserä oli vähän nihkeä. Mutta hyvä loppukiri, luonnehti avausta Sami Virtanen.

– Alkuun oli hiukan jännitystä ja hermoilua, mutta ensimmäisen pelin loppua kohden parani ja saimme tiukan mutta ansaitun voiton, luonnehti puolestaan USB:n esitystä Petri Helminen.

USB–KaPa-65-ottelu päättyi selkeisiin 2–6-lukemiin. Numerot eivät kertoneet koko totuutta.

– Paikallispeli oli tasaisen hyvä. USB:n jalka kyllä loppui selkeästi lopussa. Meiltä tasainen peli ilman notkahduksia, kehui Virtanen omiaan.

Helminen myönsi tosiasiat.

– Toisessa pelissä oltiin ihan hyviä kaksi erää, mutta sitten vain loppui totaalisesti bensa. KaPa on hyvä porukka ja tiesimme, että he pitävät vauhtia ja karvaavat kovaa, koska meillä oli niin vähän porukkaa tänään. Silti täytyy olla ylpeä joukkueestamme. Minimaalisella harjoittelulla ja kapealla rosterilla hyvä taistelu.

Jaani Peuran tapaan lauantain turnauksessa kaksi maalia laukonut Elias Kangasniemi napattiin päätöspelin jälkeen haastatteluun.

– Oli ihan hyvä päivä meiltä. Voitot miellyttivät. Nyt olin ensi kertaa ykkösmiehistön mukana, nuorukainen totesi.

Kangasniemi pitää itseään enemmän syöttelijänä kuin maaliseppona, mutta nyt meni kaksi osumaa USB:n rysään.

– Toivotaan jatkossa samanlaisia pelejä.

Nyt toivottavasti päästään taas pelaamaan kunnolla. Sarjaohjelmassa on päiväyksiä huhtikuulle saakka.

– Seuraava turnaus on meille tärkeä. Siellä ovat Isku ja PiTu vastassa Luvialla 26. helmikuuta. Sieltä on pakko napsia pisteitä, muuten ne alkavat karkaamaan. Tämä on ollut kyllä hieno ja tasainen sarja. Pelit ovat menneet ristiin ja kuka vaan voi voittaa kenet tahansa, Sami Virtanen näki.

Ari Anteroinen