SDP:lle aluevaltuuston puheenjohtajuus, kokoomus aluehallituksen johtoon

0
Hyvinvointialueen valtuutetut päättävät kuluvan vuoden aikana muun muassa henkilövalinnoista, palvelustrategiasta, omaisuutta koskevasta selvityksestä ja asiakasmaksuista.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoryhmät ovat sopineet puolueiden välisestä paikkajaosta. Toimielinten paikkajaosta sovittiin valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa perjantaina.

Hyvinvointialueen suurin puolue kokoomus ottaa johtaakseen aluehallituksen ja konsernijaoston. Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtajuus on keskustalla ja toinen SDP:llä. Kaikkiaan aluehallituksessa on 15 paikkaa, neljä kokoomuksella, kolme SDP:llä sekä keskustalla, kaksi vasemmistoliitolla sekä yksi paikka perussuomalaisilla, vihreillä ja RKP:llä kullakin. Aluevaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut SDP johtaa valtuuston puhetta. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät perussuomalaisille, vihreille ja vasemmistoliitolle.

Samalla päätettiin valmistelulautakuntien ja vaikuttamiselinten puheenjohtajuuksista. Lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtajuus on menossa vasemmistoliitolle, työikäisten lautakunta kokoomukselle ja ikääntyneiden lautakunta keskustalle. Pelastuslautakunnan johtoon tulee SDP ja ruotsinkielisten palveluiden lautakuntaan RKP. Tarkastuslautakuntaa johtaa perussuomalaiset sekä Tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukuntaa kokoomus. Lisäksi vaikuttamiselimiin asetetaan muutamia poliittisia paikkoja. Vanhusneuvoston puheenjohtajuus on keskustalla, vammaisneuvoston vasemmistoliitolla ja monikulttuurisuusneuvosto SDP:llä.

– Hyvinvointialueen rakentaminen on valtava työ. Olen iloinen, että puolueiden välinen keskustelu on edennyt hyvässä hengessä. Vielä riittää tekemistä. On tärkeää, että hyvinvointialue toimii demokraattisesti ja lisäksi kuulee kansalaisia laajasti, neuvotteluiden puheenjohtaja Ville Valkonen

Aluevaltuustoryhmien neuvotteluja jatketaan perjantaina 18. helmikuuta.

-Valmistelut ensimmäistä aluevaltuuston kokousta varten etenevät nyt nopeasti ja aikataulut ovat kireitä. Se haastaa niin valmistelijoita kuin aluevaltuutettujakin, mutta kaikki ovat sitoutuneita yhteisen hyvinvointialueen rakentamiseen, neuvotteluiden varapuheenjohtaja Niina Alho