SM-hopeamitali hiihtosuunnistuksen viesteistä Iisalmessa

0
Elisa Pirilä avasi SM-hopeaviestin Iisalmessa.

MS Parman joukkue aloittajanaan Kalannin Elisa Pirilä sijoittui hopealle hiihtosuunnistuksen Suomen mestaruusviesteissä Iisalmessa sunnuntaina. Lauantain SM-keskimatkalla Pirilä oli D20-sarjassa yhdeksäs.

SM-viestejä hiihtosuunnistettiin kolmella osuudella parissakymmenessä sarjassa. Viesteissäkin lumiolosuhteet ja urastot olivat hyviä, ja parin asteen pakkanen liukasti aurinkoisen päivän keliä. Kisat käytiin aivan Iisalmen kaupungin kupeessa Ohenmäen kartalla Peltosalmessa.

D20-sarjassa MS Parma sai Elisa Pirilän pohjustuksesta hyvän avauksen. Kalantilainen oli vaihdossa tosin vasta neljäs, mutta eroa tasaiseen kärkeen tuli vain runsas minuutti. Osuuksien pituudet olivat noin seitsemän kilometriä.

Toisella osuudella Parman Amanda Yli-Futka nosti seuransa kolmanneksi ja siitä paikasta edellisen päivän Suomen mestari Lotte-Line Ekström jatkoi nousua SM-hopealle. Se oli nuorille naisille jo viides viestimitali kolmena eri talvena. Kirkkain sijoitus vaan antaa odottaa itseään.

Viestin voitti Alavuden Rastiketut yli kolmen minuutin erolla MS Parmaan. Kolmas oli Kemin Suunta 2000, joka pari viikkoa sitten voitti SM-sprinttiviestin. Nyt silloinen mestari jäi kärjestä neljä minuuttia. Juniorien viestiin osallistui viisi joukkuetta.

SM-keskimatkalla lauantaina D20-sarjassa mestaroi 29 sekunnin erolla Lotte-Line Ekström. Mitalit ja plakettipalkinnot menivät aika tarkasti nuorten maajoukkueeseen ja MM-kisoihin juuri valituille hiihtosuunnistajille.

Kalannin Elisa Pirilä kilpaili yhdeksänneksi, ja tällä kertaa hän jäi kaksi minuuttia palkintosijoituksesta eli kuudennesta tilasta. Seurakaveri Amanda Yli-Futka sijoittui 35 sekuntia nopeampana kahdeksanneksi.

Runsaan kahdeksan kilometrin matkalla Pirilällä näytti olleen vaikeuksia 16-rastisen radan puolivälin jälkeen. Siinä kohdassa hän jäi rastiväliaikojen mukaan kärjestä minuuttikaupalla ja putosi palkintosijoituksilta. Eroa keulaan ja mitaliin kellotettiin maalissa viitisen minuuttia.

Hiihtosuunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruuksista kilpaillaan Sonkajärvellä ensi lauantaina.

Veijo Viitanen