SRV:n räjäytystyömaalle ei ole asiaa – Ulkopuolisia on kiinnostanut räjäytysten kuvaaminen

0
SRV:n työmaalla käynnistettiin Wintteriin liittyvät työt alkuvuodesta.

Helmikuun alussa Wintterin työmaalla aloitettiin kalliopohjan räjäytystyöt. Ensimmäisiä räjäytystöitä on tehty Pohitullin palloiluhallissa vieressä olleen parkkipaikan kohdalla. Alue on eristetty Pohitullin alapihan moduulikoulujen suuntaan kolme metriä korkealla vaneri- ja teräsrakenteisella työmaa-aidalla.

Tällä viikolla työmaalla on huomattu se, että räjäytystyöt ovat kiinnostaneet myös sivullisia. SRV:n Wintteri-hankkeen projektipäällikkö Eerik Leivo muistuttaa, että räjäytysten aikana alueella ja sen läheisyydessä on ehdottoman kiellettyä liikkua.

– Kerromme räjäytyksistä muutaman minuutin etukäteen käynnistämällä piippaavan pillin, kun räjäytysajankohta lähenee, piippaustiheys kasvaa. Seuraavaksi tapahtuu räjäytys ja sen jälkeen pilliä soitetaan vielä yhtäjaksoisesti ja kerrotaan, että vaara on ohi, Leivo selventää.

SRV:n väki toivoo, että kaupunkilaiset pysyisivät oman turvallisuutensa vuoksi mahdollisimman kaukana räjäytystyömaasta. Esimerkiksi vieressä kulkevalle pyörätielle ei ole lupa pysähtyä katsomaan räjäytyksen ajaksi.

– Perjantaina työmaan viereen ilmestyi katsojia, jotka yrittivät aidan raoista kuvata räjäytystä ja tämä on ehdottomasti kiellettyä. Työmaan väki ohjasi ihmiset pois paikalta eli vaaratilanne ratkaistiin ennaltaehkäisevästi, mutta ihmisten on itsekin huolehdittava siitä, etteivät tietoisesti hakeudu räjäytystyömaan läheisyyteen, Leivo korostaa.