Tasainen kamppailu Lahdessa päättyi Korihaiden tappioon

0
Jalen Jackson upotti leipäliikkeellään, floatterilla, paljon pisteitä Lahti Basketballin koriin.

Korihait ja Lahti Basketball esittivät lauantaina Korisliigan alemman jatkosarjan kamppailussa kiivaan ja tasaisen mittelön tärkeistä sarjapisteistä. Ottelussa nähtiin peräti 19 kertaa johtoaseman muutos. Lopulta viimeisen johtoaseman otti kuitenkin Lahti, joka vei pisteet niukalla 94–90-kotivoitolla.

Ensimmäinen puoliaika mentiin tasatahtiin. Korihait sai luotua hyviä ajopaikkoja, mutta viimeistelytarkkuus ontui. Puolustuspäässä haiparvi oli merkannut hyvin Lahden hyökkäyskuviot ja helpot korintekotilanteet estettiin. Lahti sai helppoja koreja ainoastaan transition-hyökkäyksistä, mutta viidellä viittä vastaan Korihaiden puolustus oli hyvää.

Kolmannen neljänneksen peikko ehti jo esittäytyä haiparvelle, kun Lahti repäisi johdon yli kymmeneen pisteeseen. Korihait kuitenkin kuroi äkkiä pelin jälleen tasoihin.

Ottelun käännekohta tapahtui viimeisen neljänneksen puolivälin tiennoilla. Vierasjoukkueen pisteen johtoasema kääntyi lyhyessä ajassa seitsemän pisteen tappioasemaan (88-81), kun Chauncey Collins (14pist), Erik Sajantila (12pist) ja Ville Karvonen (11pist) upottivat kovia kolmen pisteen heittoja heittokellon umpeutuessa.

Korihait taisteli itsensä vielä kahden pisteen päähän Mitchell Smithin (25pist) korilla. Tämän jälkeen hyvä koko kentän prässi puri ja Korihait sai pallon, mutta Manuel Barnes (3pist) heitti pallon sivurajasta yli kymmenen sekuntia ennen loppua. Lahden paras pistemies Khalil Iverson (22pist) viimeisteli vapaaheittoviivalta lopulliset pisteet.

– Onnittelut Lahdelle. Hyökkäyslevypallot, meidän menetykset ja kovat kolkit Sajantilalta ja Karvoselta. Siinä ratkaisu, kiteytti päävalmentaja Teemu Turunen.

Smithin ohelle haiparven tehokkain oli Jalen Jackson (18pist/11lev/7s). Uusi vahvistus Gokul Natesan pussitti kymmenen pistettä ja antoi kolme syöttöä. Natesan oli ehtinyt vetää muun joukkueen kanssa käytännössä vain yhden harjoitukset, joten pelikuviot ja muiden pelaajien pelitavat eivät varmasti olleet vielä tarkassa muistissa.

Korihaiden pahin kilpailija Bisons voitti viime perjantaina Kataja Basketin, joten joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on neljä pistettä. Korisliiga siirtyy nyt kahden viikon maajoukkuetauolle. Korihait jatkaa otteluita lauantaina 5. maaliskuuta kotona BC Nokiaa vastaan.