Ukiin ei vielä koululaisten kotikoronatestejä

0
Kotikoronatesti voi näyttää esimerkiksi tällaiselta. Arkistokuva.

Huoltovarmuuskeskus on aloittanut koululaisten koronakotitestien jakelun kunnille. Testien jakojärjestyksessä on huomioitu esimerkiksi taudin ilmaantuvuus alueella, oppilaiden talvilomien ajoittuminen ja logistiikan tarkoituksenmukainen järjestely. Testien toimitukset eri puolille maata jatkuvat maaliskuun puolelle.

Uudessakaupungissa ei ole vielä sosiaali- ja terveyspuolella tai opetustoimessa tarkempaa tietoa siitä, milloin testejä kaupunkiin tulee tai kuinka niiden jakaminen tulisi järjestää. On kuitenkin vielä mahdollista, että testit ehtisivät kaupunkiin ennen talvilomaviikkoa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ehdottaa jakelun määräksi 5 testiä per oppilas tai henkilökunnan jäsen.