Uudet normit

0

Huomaan olevani liian vanha ymmärtääkseni näitä uusia normeja. Ennen sanottiin, ettei ”humalainen ole selvän väärtti, vaikka olis kuinka päissään”. Nyt alkoholinkäyttö näyttää kuuluvan normaaliin elämänmenoon, eikä sitä paheksuta.

Ja vielä pahempaa ovat muut huumeet, joista ei edes krapula selvitä, vaan niihin kuolee huomattava määrä käyttäjiä. Kuitenkin myös niiden käyttöä pidetään jossakin määrin normaalina ja kun nyt suunnitellaan ”käyttöhuoneita” kuulemma huumekuolemia vähentämään.

Ajatus on kaunis, mutta samalla huumeiden käyttö saa enemmän hyväksyntää ja yllyttää nuoret ja lapsetkin niitä kokeilemaan. Seurauksia ei ole vaikea arvata, huumeisiin kuolee yhä enemmän nuoria syrjäytyneitä.

Toinen ihan erilainen uusi normi on vaatteiden osalla, tehdään huonoa ja halpaa kertakäyttövaatetta. Ja nyt asiaa aiotaan korjata tekemällä lisää huonoa kierrätysmateriaalista.

Miksei tehdä kunnollisista tarpeista ja hyvää, kuten ennen vanhaan, eikä roskaa roskasta.

Ennen arvostettiin tekijää työnsä laadun mukaan, sitten on laadun korvannut määrä ja halpuus ja suuruudenhulluus kaikessa.

Valdemar Takaperko