Värikästä taidetta monin eri tavoin äidin ja tyttären yhteisnäyttelyssä

0
Pop-taide kiinnostaa Emma Reunamoa erityisesti. Etualalla olevat kaksi työtä ovat Reunamon tuotantoa.

Kalannin kirjaston näyttelytilassa, Raimon kammarissa, on helmikuun ajan esillä äidin ja tyttären , Sari Saarisen ja Emma Reunamon yhteisnäyttely. Naiset tekevät taidetta paljon yhdessä ja siksi myös yhteinen näyttely tuntui luontevalta.

– Saamme ideoita toisiltamme ja inspiraatiota toisen töistä, kuvaili Emma Reunamo.

Kaksikkoa yhdistää myös taiteen värikkyys ja tuotannon runsaus.

– Olen tehnyt taidetta pitkään, mutta viimeiset viisi vuotta ovat olleet erityisen tuotteliaita. Käytännössä joka päivä syntyy jotain uutta, hymyili Sari Saarinen.

Myös Emma Reunamon arkeen taiteen tekeminen kuuluu tiiviisti.

– Saatan aloittaa uuden kuvakollaasin tekemisen jopa samalla kun katselen sohvalla televisiota, nauroi Reunamo.

Saarinen tunnustautuu aktiiviseksi kokeilijaksi. Taiteen tekemisen erilaiset tekniikat kiinnostavat ja niinpä näyttelyssä on esillä Saarisen tekemää pop-taidetta, akvarellimaalauksia ja mandalatöitä.

– Minusta on ihanaa opetella ja oppia joku uusi tekniikka. Uusimmat työni olen tehnyt mandalatekniikalla ja kesti kyllä aikansa ennen kuin sain kuvioista, etenkin palloista, tasalaatuisia.

– Seuraavaksi kiinnostaisi perehtyä abstraktiin ilmaisuun, mietti Sari Saarinen.

Dots’n Pop -nimeä kantavaan näyttelyyn Emma Reunamo on tuonut esille kollaaseja ja pop-taidetta.

– Minun työni, ainakin osa niistä, ovat sisällöltään hieman synkempiä, pohti Reunamo äidin ja tyttären taiteen eroavuuksia.

Molemmat ovat aiemmin osallistuneet Vakka-Suomen taideyhdistyksen yhteisnäyttelyihin, mutta Kalannin kirjastoon ripustettu näyttely on ensimmäinen, Saarisen ja Reunamon taidetta laajemmin esittelevä.

Emma Reunamo on valmistunut kymmenen vuotta sitten kokiksi ja tehnyt paljon eri alojen töitä. Nyt on kuitenkin tullut aika tehdä taidetta.

– Olen päättänyt, että haen opiskelemaan taidetta, sillä haluan oppia lisää ja tehdä taidetta joskus ihan työkseni.