Venla Tuominen voitti jujutsun EM-kultaa

0
Venla Tuominen juhli brasilialaisen jujutsun Euroopan mestaruutta korkeimmalla korokkeella. Kuva: Jaakko Tuominen

Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijoita edustava Venla Tuominen voitti viime viikolla brasilialaisen jujutsun Euroopan mestaruuden. Italian Roomassa pidetyissä kisoissa Tuominen osallistui valkovöiden alle 79,3 kilon painoluokan aikuisten sarjaan.

Kaikissa mukana olleissa kisoissa voitosta voittoon edennyt Tuominen oli luonnollisesti mestaruuden jälkeen tyytyväinen urheilija.

– Erittäin hyvät fiilikset! Valmistautuminen meni hyvin, ja kisoissa kaikki meni myös nappiin, Tuominen iloitsi.

Tuomisella ei ollut kisoihin lähdettäessä muita ennakko-odotuksia kuin saada EM-mitali väristä riippumatta. Kultamitali hieman jopa yllätti kalantilaista, sillä vastustajien taso ei ollut niin kova, mitä hän oletti ennen kisojen alkua.

– Mutta ainahan sitä voittoa lähdetään metsästämään, Tuominen myönsi.

17-vuotiaalle Tuomiselle riitti kultamitaliin kaksi ottelua. Viime tiistaina käydyssä sarjassa hän pääsi ykkössijoitettuna suoraan välieriin. Semifinaalissa Tuominen voitti lopetuksella Safae Mouhatin.

– Voitin sen käsilukolla, kun neljä minuuttia oli oteltu. Sillä hetkellä johdin myös pisteissä 21–0, Tuominen kertoi.

Finaaliottelu päättyi myös käsilukkolopetukseen. Tuominen voitti finaalissa saksalaisen Lisa Söderin. Vastustaja oli kovatasoisempi, mihin Tuominen on Suomen kisoissa valkovöiden sarjassa tottunut, mutta saksalainen jäi silti selvästi alakynteen ottelussa.

– Ottelu kesti vain minuutin verran. Se lähti minun aloitteesta alasviennillä, ja lopetus tapahtui käsilukolla, Tuominen kertasi tapahtumia.

EM-kisat olivat Tuomiselle ensimmäiset kisat ulkomailla. Hän toteaakin, että uusi kisaympäristö hieman jännitti.

– Olihan se aika erilaista ja paljon isompi tapahtuma, mihin on aikaisemmin tottunut. Aluksi sen koko kisapaikan suuruuden hahmottaminen oli tosi vaikeaa.

Euroopan mestaruuden jälkeen Tuominen haluaa jatkaa kehittymistään lajissa. Seuraavaksi toiveissa olisi ottaa seuraava askel kamppailu-urheilijana.

– Odotellaan, jos jossain kohdassa tulisi vyöarvon korotus, ja pääsisin ottelemaan korkeammalle tasolle, valkovöiden sarjassa otellut Tuominen pohti.

Odotus palkittiin maanantai-iltana, kun Tuomisen seura, Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijat, korotti hänet harjoituksissa sinivöiseksi.

Ensimmäiset kilpailut Tuomisella on sinivöiden sarjassa tulevana lauantaina Lempäälässä, jossa otellaan puvuttoman painin No-Gin SM-kilpailut.