VR myy kierrätettävää junakalustoaan

0

VR Group asettaa jatkossa julkisesti myyntiin kaluston, jolle se on antanut kierrätyspäätöksen. Myyntiin tuodaan tulevina vuosina matkustaja- ja tavaraliikenteen vaunuja sekä vetokalustoa.

Myyntiin asetetaan ainoastaan kierrätyspäätöksen saanutta kalustoa. Ennen myyntiä VR-konserni hyödyntää kalustosta kaikki varaosat, joita se tarvitsee liikenteessä olevan kaluston elinkaaren pidentämiseen ja ylläpitoon.

– Myytävä kalusto ei sellaisenaan ole liikennöintikuntoista, eikä VR Group vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta. Hyödynnämme jatkossakin kierrätettävästä kalustosta kaikki tarvitsemamme komponentit varaosiksi liikenteessä olevaan kalustoon, koska näiden varaosien saatavuus markkinoilta on heikkoa tai jo kokonaan loppunut. Jos kuitenkin löytyy ostaja, jolla olisi käyttöä kalustolle senhetkisessä kunnossaan, kierrätettävää kalustoa on jatkossa mahdollista ostaa, kertoo toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Aikaisemmin VR on myynyt vain yksittäisiä kalustoyksilöitä esimerkiksi museotarkoituksiin, eikä konkreettisia yhteydenottoja laajemmasta ostohalukkuudesta ole tullut ennen kuin aivan hiljattain.

Jatkossa kaikki kierrätyspäätöksen saanut kalusto tuodaan myyntiin ja asiasta kerrotaan yhtiön verkkosivuilla. Jos varteenotettavia ostotarjouksia ei tule, kalusto päätyy materiaalikierrätykseen. Kierrätyksessä kaluston materiaalista päätyy uusiokäyttöön yli 90 prosenttia.