Autonrakentajantien asuntomoduuleille lisäaikaa

0

Kaupunki jatkaa Autonrakentajantien tontin vuokrasopimusta vuodella Rental Store Finland Oy:n kanssa. Yritys on vuokrannut kaupungilta 21 785 neliömetrin kokoista tonttia osoitteesta Autonrakentajantie 10 ja tuonut tontille useita asumiskäyttöön tarkoitettuja moduuleita.

Alkuperäinen vuokrasopimus on tehty viideksi vuodeksi ja sopimus on päättymässä 9. toukokuuta. Yritys on alun perin hakenut tontille viiden vuoden tilapäisen rakennusluvan kuudelle kaksikerroksiselle moduulirakennukselle, joissa on yhteensä 240 kalustettua yhden hengen huonetta.

Kaupungin suunnitelmissa on, että tontille siirretään jossain vaiheessa kaupungin varikko, joka tällä hetkellä sijaitsee Mältinkallion alueella. Kaupungin mukaan varikon siirtymiselle nykyiseltä paikaltaan on paineita, joten Autonrakentajantien tontin maanvuokrasopimusta on mahdollista jatkaa enintään vuodeksi eteenpäin.

Kaupungin mukaan tontin vuokrasopimuksen lyhytaikaista jatkamista puoltaa se, että kaupunki on sijoittanut tontilla sijaitseviin moduuliasuntoihin väliaikaisesti Ukrainasta saapuvia pakolaisia. Asiaa käsiteltiin maanantaina kaupunginhallituksessa.