Autotehtaalla onnistunut hyväntekeväisyystempaus – apua Ukrainaan yli 20 000 euroa

0
Huutokaupan meklarina toimi Reijo Virtamo.

Valmet Automotiven sunnuntaina järjestämä hyväntekeväisyyshuutokauppa Ukrainan hyväksi onnistui mainiosti. Varsinaisista huudoista kertyi yli 10 000 euroa, ja kun lisäksi tehdas lupasi saman verran lisää ja myös yhteistyökumppani SPR:n keräyslippaisiin kertyi avustuksia, niin koko tapahtuman keräämä avustussumma on huomattava.

Huudettavana oli autotehtaalle yli 50 vuoden toiminnan aikana kertynyttä ”ylimääräistä” tavaraa.

– Aikanaan esimerkiksi tehdas osti paikallisten taiteilijoiden teoksia ja myös erilaisten vierailujen aikana tehtaalle tuotiin monenlaisia lahjoja, kertoi tapahtuman järjestelyissä mukana ollut Katja Luoma .

Myynnissä oli mm. Artekin tarjoiluvaunu ja ritiläpenkki, paljon kuuluisien taiteilijoiden tekemiä tauluja, erilaisia tunnettujen tehtaiden taidelasiesineitä ja muuta pientavaraa. Paljon oli myös autotehtaan omia mainostauluja vanhoista automalleista ja tehtaan omaa markkinointimateriaalia.

– Myymme myös kolme uutta polkupyörää. 30 vuoden työskentelyn jälkeen työntekijälle annetaan pyörä ja ajattelimme, että voimme lahjoittaa muutaman tämänlaiseen hyvää tarkoitukseen.

Luoma kertoi, että tehtaan toimistotiloja ollaan uudistamassa ja silloin esimerkiksi tauluille ei ole tule olemaan enää sopivia tiloja. Osa taiteesta on jo ollut jonkin aikaa varastoituina tilanpuutteen vuoksi.

Uusikaupunkilainen Ritva Nurmikko oli yksi huutokauppaan tulleista. Huutokaupan puolelta hän ei kuitenkaan löytänyt mitään huudettavaa.

– Päällimmäisenä tänne tulon pontimena oli asia eli Ukrainan auttaminen. Olin kyllä varautunut huutamaan jotain, mutta tarjolla ei ollut mitään itselle sopivaa, hän kertoi.

Vaikka huutokaupan kautta ei Ukrainan tukeminen onnistunut, niin tuki löysi tiensä hädänalaisille SPR:n keräyslippaan kautta.

Huutokaupan meklarina toimi Reijo Virtamo . Muita yhteistyökumppaneita tapahtumassa oli mm. SPR, joka huolehti rahastuspuolen. Kerätty raha kanavoidaan myös SPR:n kautta Ukrainan hyväksi.

Piha-alueella Uudenkaupungin Merihait paistoi muurinpohjalettuja ja Virtamon apuna tavaroita esittelivät ja kuljettivat Korihaiden pelaajat. Järjestelyissä oli auttanut myös antiikkikauppias Pekka Pihanperä .

– Meillä on kolmisenkymmentä ukrainalaista työntekijää ja maan tilanne on tietenkin kovasti aiheuttanut tehtaalla huolta ja keskusteluja on käyty. Meillä on tietenkin myös venäläisiä työntekijöitä, mutta mitään ongelmia ei henkilötasolla ole ilmennyt, kertoo Mari Heinonen .

Jussi Arola