Autotehtaalla osapula, neuvottelut lomautuksista

0
Autotehtaalla joudutaan tilapäisesti keskeyttämään A-sarjan tuotanto.

Valmet Automotive antoi perjantaina neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve, joka johtuu komponenttipuutteesta A-sarjan tuotannossa.

Muutosneuvottelut koskevat enintään 170 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat henkilöstön tilapäistä vähentämistarvetta, jonka toteutukseen etsitään erilaisia, henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja. Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Valmet Automotiven tilanne on muuttunut nopeasti. Yritys on tällä viikolla saanut tiedon komponenttipuutteesta, jonka vuoksi A-sarjan tuotanto joudutaan tilapäisesti keskeyttämään. Puutteen taustalla ovat viimeaikaiset toimintaympäristöön liittyvät maailmanlaajuiset häiriöt komponenttien toimitusketjuissa. Kyseessä on toimitusketjun katkos, ja tilanteen arvioidaan palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle viimeistään heinäkuussa 2022.

Valmet Automotive työllistää Uudenkaupungin autotehtaalla 3300 henkilöä. Tilapäinen sopeutustarve ei koske GLC-mallin valmistusta. Sillä ei myöskään ole vaikutusta käynnissä oleviin projektitöihin.