EKS maalin parempi välierässä – UJK:n B-tytöt ykkösen pronssiotteluun

0
UJK:n Pihla Suominen on karannut EKS:n puolustukselta, harhauttaa vielä maalivahdin ja nostaa rinkulan maaliin.

Ringeten B-tyttöjen ykkössarjan tappioitta selvittänyt UJK kohtasi sunnuntaina välieräottelussa espoolaisen EKS:n. Ottelu oli jännittävä ja runsasmaalinen, mutta päättyi UJK:n kannalta harmillisesti EKS:n viime sekunneilla tekemään voittomaaliin.

Joukkueet olivat talven aikana kohdanneet aiemmin kolme kertaa. Karsintasarjassa UJK oli kotona parempi 14–10, ykkössarjassa pelattiin Espoossa tasan 7–7, mutta kotona UJK oli taas parempi lukemin 6–4.

Tasainen peli oli siis luvassa ja sellainen saatiinkin. Pelin alku oli UJK:lta tahmea ja vieraat karkasivatkin 2–0-johtoon. Avauserän lopulla UJK avasi maalitilin ja toisessa erässä siirtyi jo 3–2-johtoon. Loppuerän aikana maaleja tehtiin vuorotellen ja puolivälissä peliä oltiin lukemissa 5–5.

Kolmannen erän alussa vieraat tekivät maalin, erän lopulla UJK vastasi kahdella ja siirtyi johtoon, mutta erän lopulla EKS tuli tasoihin.

Päätöserässä EKS osui kahdesti ja oli jo karata, mutta UJK nousi tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua. EKS siirtyi jälleen johtoon ajassa 58.31, mutta UJK tuli tasoihin kun 33 sekuntia oli peliaikaa jäljellä. Jatkoaika näytti jo olevan tulossa, mutta EKS onnistui vielä kerran neljä sekuntia ennen loppua ja raivasi tiensä ykkösen finaaliin.

UJK:n pelaajista eniten tehopisteitä keräsi Josefina Routi, kuusi syöttöpistettä. Emmi Metsä-Tokila teki neljä maalia ja syötti yhden, Helmi Silokivi teki kaksi ja syötti kolme. Muut tehopelaajat olivat Emma Usvala 3+1, Pihla Suominen 1+2, Aino Grönros ja Emilia Heinänen 0+1.

Maalissa Monika Rivastolle merkittiin 31 torjuntaa, EKS:n maalivahdille 36.

UJK pelaa kauden viimeisessä pelissään ykkösen pronssista Naantalin VG-62:n kanssa. Ottelu pelataan Uudessakaupungissa ensi sunnuntaina kello 16. EKS ratkaisee ykkösen mestaruuden NSR:n kanssa.

Ikäluokan SM-sarjan mitalipeleihin selvittivät tiensä Haukat, Lahti, Blue Rings ja Ilves. Ilves on juuri se joukkue, joka uusintaottelussa selvisi SM-sarjaan ja pudotti UJK:n ykköseen.

Jussi Arola