Jyskeen naiset lähtevät tavoittelemaan pronssisia mitaleita

0
Maria Elolta (5) odotetaan hyviä otteita pronssipelissäkin.

Laitilan Jyskeen ringettenaiset laittoivat viikonloppuna Nokian koville SM-sarjan välierissä. Lauantaina joukkue lähti Nokialle sillä mielellä, että se ei anna vastustajan mennä finaaleihin puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

Jyske aloittikin räväkästi.

– Päätettiin ennen peliä, että nyt taistellaan koko 60 minuuttia. Saatiin loistava startti peliin ja laukaukset menivät tarkasti sinne minne kuuluu, eli verkon perukoille, kertoi maalivahti Maria Perkkola .

Hyökkääjä Fanni Elo oli samoilla miettein.

– Lähdettiin heti alusta hyvällä fiiliksellä ja saatiin kivasti maaleja heti kättelyssä, kapteeni komppasi.

Niin Perkkola kuin Elo korostivat jokaisen pelaajan kovaa työntekoa, vahvaa karvausta ja puolustamista.

– Yksi pieni nukahdus kolmannen erän aikana kävi, mutta saatiin nopeasti pakka kasaan. Tärkeä voitto kovaan paikkaan. Ensikertalaiset vetävät kyllä niin hienosti näitä pelejä, että saa olla heistä ylpeä, kiitteli Perkkola lauantaina.

– Pystyttiin tänään pelaamaan omalla tasolla ja jokainen pelaaja hoiti oman tonttinsa kunnialla. Tiukkaa vääntöä oli, mutta hyvällä energialla siitäkin selvittiin. Taisteltiin joukkueena koko peli täysillä, eikä päästetty Nokiaa helpolla millään osa-aluella, kehui myös Elo.

Jyske voitti lauantaina ottelun 2–5 kaventaen otteluvoitot tilanteeseen 2–1.

Kapteeni Fanni Elo tehoili 2+1 ja Taru Kylä-Kaila 1+2. Maria Elo keräsi 1+1 lukemat.

Sunnuntaina oli edessä ottelusarjan peli numero neljä. Mukavasti kannustaneen kotiyleisön edessä Jyske ei ehkä ihan lauantain tapaiseen lentoon yltänyt, vaan Nokia livahti 0–2-johtoon.

Puntit kuitenkin tasoittuivat ja vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Nokian niukkaan maalin voittoon 2–3. Näin Nokia ylsi viime kauden tapaan finaaleihin, jossa vastaan tulee Kiekko-Espoo.

Jyske lopettaa kautensa 2.4. vieraskentällä Helsingissä pronssipelissä.

Maria Elo vastasi sunnuntaina joukkueensa molemmista maaleista.

Jyskeen päävalmentaja Marlena Kuusisto oli arvatenkin pettynyt pelin jälkeen, mutta samalla realisti.

– Oli tiukka peli. Harmittaa, kun maalilla hävittiin. Mutta neljä peliä Nokiaa vastaan tässä välieräsarjassa ja vain yksi huono erä meiltä. Muuten roikuttiin kyllä hyvin mukana ja oltiin välillä niskankin päällä, Kuusisto analysoi.

– Totta kai harmittaa, sillä olisi ollut hienoa pelata finaaleissa. Mutta nousijajoukkueena viime kauden finaalijoukkuetta vastaan tällaisia pelejä, niin mikäs sen hienompaa ringetteä.

Pronssipelistä Kuusisto odottaa myös tiukkaa peliä.

– Molemmat joukkueet varmasti haluavat voittaa mitalin. Olisihan pronssi sarjanousijalle hieno saavutus. Meidän pelit Helsinkiä vastaan ovat olleet vähän vaihtelevia. On vähän pomppinut molempiin suuntiin. Varmasti luisteleva porukka tulee vastaan, mietti Kuusisto.

– Ei muuta kuin fanibussia tilaukseen ja kaikki Helsinkiin kannustamaan meitä.

Ari Anteroinen