KaPa varmisti lohkovoiton ja etenee liigakarsinnan 1. vaiheeseen

0
Alkukaudesta otetussa kuvassa KaPan pelaajat juhlivat ottelun voittoa. Kauden mittaan voittoa on juhlittu useamman kerran.

Kalannin Pallo -65 varmisti lohkovoiton salibandyn naisten 1. divisioonassa maanantai-iltana. Poikkeuksellisesti Laitilassa pelatussa ottelussa KaPa kaatoi turkulaisen AFC Campuksen maalein 7–3 (3–0, 0–2, 4–1).

Petra Juusela (2+1), Riina Rantanen (1+1) ja Nenna Pantsar (0+2) olivat ottelun tehokkaimpia pelaajia. Muista KaPan maaleista vastasivat Jasmin Ruusola, Joanna Paukkunen, Fia Salo ja Elina Nummi.

Maalissa Nita Niemikko pysäytti 13 turkulaisten laukausta.

Voitolla varmistui se, että KaPa voittaa 1. divisioonan B-lohkon. Kirkkonummelainen Rangers on kuusi pistettä jäljessä, kun joukkueilla on pelaamatta kaksi ottelua. KaPa on voittanut kauden 16 ottelusta 12, pelannut kolme kertaa tasan ja hävinnyt vain kerran.

KaPan takana on tasaisempaa, kun käytännössä vielä mikä tahansa nelikosta Rangers (21 pistettä), MIG (20), SalBa (19) ja SBS Tamppi (19) voi edetä KaPan seurana jatkopeleihin. Rangersin maaliero on kuitenkin parempi kuin muilla.

KaPa kohtaa sunnuntaina Pohitullissa turkulaisen FBC Loisto Originalin ja huittislaisen SBS Rupun, joten KaPa ei vaikuta nelikon taisteluun.

Pelit jatkuvat jo ensi viikolla, kun KaPa matkustaa Lahteen 1. divisioonan lopputurnaukseen, jossa mukana ovat kaikkien kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta. Kyseessä on liigakarsinnan 1. vaihe, josta kaksi joukkuetta jatkaa toiseen vaiheeseen.

A-lohkosta paikkansa jatkossa ovat jo varmistaneet Haukiputaan Heitto ja 02-Jyväskylä II. C-lohkosta jatkopeleihin etenevät helsinkiläinen Jokerit ja Kanta- ja Päijät-Hämeessä vaikuttava LASB.

1. divisioonan loppusarja eli liigakarsinnan 1. vaihe pelataan 19.–20.3. F-liigakarsintojen runkopelipäivät ovat 26.3., 27.3., 30.3. sekä tarvittaessa 2.4. ja 3.4.

B-lohkon pistepörssissä KaPan Liina Hyytiä on toisena ennen viimeistä viikonloppua. Hyytiä on pelannut vain 13 ottelua, mutta iskenyt niissä peräti 18 maalia ja syöttänyt seitsemän osumaa. Piste- ja maalipörssiä johtaa raumalaisen SalBan Heli Kuusiluoto (21+8).

KaPan seuraavaksi parhaat pistenaiset ovat vain 10 ottelua pelannut Riikka Laato (7+5) ja kaikissa otteluissa mukana ollut Riina Rantanen (5+7). KaPassa ratkaisijoita on ollut laajalla rintamalla, sillä seitsemän naista on tehnyt vähintään kymmenen pistettä.