Katkera jatkoaikatappio mutkisti Korihaiden tilannetta – Ero Bisonsiin on nyt kuusi pistettä

0
Bojan Sarcevic teki jälleen kaikkensa, mutta Kobrat oli Korihaita parempi keskiviikkona.

Korihaiden ottelut Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ovat olleet erittäin jännittäviä ja tiukkoja. Voittomarginaali otteluissa on Kataja-ottelua lukuun ottamatta ollut kuusi pistettä tai vähemmän.

Keskiviikkona haiparvi tarjosi jälleen koko rahan edestä koripalloviihdettä, kun ottelu Lapuan Kobria vastaan eteni viime lauantain tavoin jatkoajalle. Tällä kertaa palkintoa ei yleisölle eikä joukkueelle irronnut, vaan Korihaille kirjattiin katkera tappio lukemin 93–98.

Samaan aikaan Loimaalla Bisons otti selvän voiton BC Nokiasta ja Korihaiden tilanne sarjapaikan suhteen vaikeutui merkittävästi. Korihaiden ja loimaalaisten välinen ero sarjataulukossa on nyt kolme voittoa eli kuusi pistettä, kun kuusi ottelua on jäljellä.

Korihaiden ja Kobrien vääntö oli koko ottelun ajan tasaista peliä, jossa tempo oli kovaa. Välillä jopa liiankin vauhdikasta, sillä pelaajat sortuivat useisiin menetyksiin. Korihait oli niskan päällä ensimmäiset 30 minuuttia ottelusta, kunnes Kobrat alkoi ottaa otetta. Haiden hyökkäyspään liikkeen loppu ja tehottomuus antoivat mahdollisuuden lapualaisille, mutta kotijoukkue taisteli itsensä jatkoajalle.

Yliajalla Kobrat pääsi heti johtoasemaan, jota Korihait yritti haastaa. Jalen Jacksonin (14pist) kolmosella Korihait siirtyi johtoon puoli minuuttia ennen loppua. Kobrien väkivahva ja kokenut B.J. Raymond (18pist) oli ratkaisuhetkillä mies paikallaan ja hänen jatkoajan seitsemän pistettä oli avainasemassa Kobrien voitolle. Lisäksi Raymond hyödynsi voimaylivoimaansa korin alla, kun Jarett Croff puuttui sairastumisen vuoksi Korihaiden kokoonpanosta.

Päävalmentaja Teemu Turunen harmitteli lehdistötilaisuudessa pieniä yksityiskohtia, jotka ovat tiukoissa peleissä erittäin tärkeitä.

– Varsinaisella peliajalla me saimme voittoheiton, mutta se vain pomppi ohi. Meillä oli jatkoajan alussa vain kaksi joukkuevirhettä, joten olisimme voineet käyttää niitä paremmin hyödyksi taktisessa mielessä. Kaveri teki kovia henkilökohtaisia koreja, Turunen sanoi.

Bojan Sarcevic (21pist/9lev/7syöt) tekee kaikkensa joukkueen eteen ja keskiviikkonakin kapteeni täytti tilastorivin komeasti. Positiivisin pelaaja haiparvesta oli Manuel Barnes, joka onnistui hyökkäyspäässä erinomaisesti pussittaen 13 pistettä. Barnesilla on ollut vaikea kausi hyökkäyspäässä ja itseluottamus on selvästi ollut hakusessa.

– Vaikka Manulla on tilastollisesti ollut vaikeaa, niin hän on pelannut edelliset ottelut hyvin ja tuonut energiaa penkiltä. Pelissä se ketsuppipullo sitten aukesi ja heittäminen on itseluottamuslaji.

Alempi jatkosarja jatkuu jo perjantaina kotiottelulla Bisonsia vastaan. Panokset otteluun ovat valtavat, sillä voitolla Korihait säilyttää vielä hyvät mahdollisuudet sarjapaikan uusimiselle. Tappiolla puolestaan Korihaiden kohtalo alkaa olemaan kirkossa kuuluttamista vaille selvä.