Kaupunki valmistautuu myymään ja sulauttamaan vuokrakerrostaloja

0

Kaupunki suunnittelee organisoivansa uudelleen vuokrataloyhtiöidensä omistuksia. Kaupungin vuokrataloyhtiöt kuuluvat kaupunkikonserniin ja ne ovat Kiinteistö oy Kulhankaria ja Kiinteistö Oy Pietolankatu 13:a lukuun ottamatta kokonaan kaupungin omistuksessa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että kaupungin omistamissa vuokrataloyhtiöissä aletaan valmistella fuusiota. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yhdeksi yhtiöksi sulautetaan Uudenkaupungin Vuokratalot Oy, Kiinteistö Oy Sorvakko, Kiinteistö Oy Käätyjärvi ja Kiinteistö Oy Kulhankari.

Fuusio toteutetaan absorptiosulautumisena eli Uudenkaupungin Vuokratalot Oy toimii vastaanottavana yhtiönä. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta ja sille rekrytoidaan johto ja valitaan hallitus.

Kaupungin tämän vuoden talousarviossa konsernin kehittämisen yhtenä painopisteenä on tytäryhtiöiden omistusjärjestelyt ja konsernitavoitteena on, että kaupunki fuusioi tämän vuoden aikana vähintään kaksi vuokra-asunto- tai kiinteistöyhtiötä.

Kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan neuvottelemaan Valmet Automotiven ja Yara Suomen kanssa uudelleenorganisointiin liittyvistä omistusjärjestelyistä Kiinteistö Oy Kulhankarin ja Kiinteistö Oy Pietolankatu 13:n osalta. Yritykset ovat osaomistajina kiinteistöissä.

Samalla kaupunginhallitus päätti, että kaupunki luopuu Kiinteistö Oy Pietolankatu 13:n ja As Oy Paleninrivin omistuksesta.